Friday, January 13, 2017

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είναι κοινός τόπος ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Σαββάτος προκαλεί συστηματικά και σκανδαλίζει αφόρητα τους πιστούς με την ακραία οικουμενιστική συμπεριφορά του. 

Πρόσφατα εξαπέλυσε εγκύκλιο, που διαβάστηκε στους ναούς της Μητροπόλεως του, με την οποία ισχυρίζεται ότι είναι ευθύνη των επισκόπων και των Συνόδων να αποφαίνονται για θέματα της πίστεως.

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε τους πιστούς ότι η Σύνοδος της Κρήτης συνήλθε και λειτούργησε με το φωτισμό του Αγίου Πνεύματος και επομένως καμία αντίδραση εναντίον της δεν έχει ευλογία Θεού.

Ο τοπικές σύνοδοι της κάθε Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας, ισχυρίστηκε στην εγκύκλιό του ο Σεβ. Μεσσηνίας, είναι υπεύθυνες να μιλούν αυθεντικά για θέματα πίστεως.

Οι ισχυρισμοί του κ. Σαββάτου δεν είναι μόνον αλλόκοτοι αλλά και συνιστούν συνειδητή διαστρέβλωση της αλήθειας και των γεγονότων.

Και ιδού το γιατί. Τέσσερις Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, οι οποίες αριθμούν περισσότερο από το 50 ή και το 60% του συνόλου των επισκόπων και των πιστών της Ορθοδοξίας, αρνήθηκαν να παραστούν στη “φωτισμένη” -κατά τον Σεβ. Μεσσηνίας- από το Άγιο Πνεύμα Σύνοδο της Κρήτης.

Και όχι μόνον αυτό! Οι δύο από αυτές τις Συνόδους (της Βουλγαρίας και της Γεωργίας) εξέδωσαν αποφάσεις με τις οποίες απορρίπτουν τη Σύνοδο της Κρήτης, όχι μόνον για λόγους διαδικασίας αλλά και ουσίας, επειδή δηλαδή είναι οικουμενιστική Σύνοδος.

Λοιπόν, Σεβασμιότατε Μεσσηνίας; Δεν είναι δική σας η θεωρία ότι το Άγιο Πνεύμα φώτισε τη Σύνοδο της Κρήτης; Πώς, λοιπόν, Σύνοδοι τεσσάρων Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών απορρίπτουν κατηγορηματικά τη Σύνοδο της Κρήτης και αρνούνται να την θεωρήσουν ακόμη και ως σύνοδο;

Ποιας Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας την ετυμηγορία για τη Σύνοδο της Κρήτης πρέπει να ακούσουν οι πιστοί; Την ετυμηγορία των συνόδων των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών που λένε ότι η Σύνοδος της Κρήτης ήταν θεοφώτιστη ή των συνόδων που την θεωρούν μη Σύνοδο και απλή Προσυνοδική Διάσκεψη;

Όπως βλέπετε, Σεβασμιότατε, ο Δίκαιος, Θεός “ο δρασσόμενος τους σοφούς εν τη πανουργία αυτών” ουκ επελάθετο της υμετέρας περισπουδάστου Σεβασμιότητος. Αυτός είναι ο Θεός που πιστεύουμε. Εξευτελίζει τους δοκησίσοφους με την ίδια τους σοφιστική εξυπνάδα και δεξιότητα. Συνήλθατε επί το αυτό 160 τόσοι επίσκοποι από δέκα Αυτοκέφαλες Εκκλησίες και "κατορθώσατε" -κατόρθωμα να σου πετύχει!- να θεσμοθετήσετε το οικουμενισμό ως πίστη της Εκκλησίας. Καί τώρα, με θεολογικούς ακροβατισμούς, ζητάτε και τα ρέστα από το ποίμνιό σας.

No comments:

Post a Comment