Tuesday, July 19, 2016

ΜΟΝΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΥΟΔΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ


ΜΟΝΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΥΟΔΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά”:

“Απαντώντας σε ερώτηση της La Repubblica σχετικά με την πρόοδο που μπορεί να έχει επιτελεσθεί στον Οικουμενικό Διάλογο μέχρι τους εορτασμούς της επετείου των δεκαεπτά αιώνων από την πρώτη Οικουμενική Σύνοδο που έχουν ορισθεί για το 2025 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απάντησε: «Από την πλευρά της η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει πίστη στον Θεό και με αισιοδοξία θα συνεχίσει τούς θεολογικούς διαλόγους, κυρίως με την Ρωμαιοκαθολική αδελφή Εκκλησία και πιστεύουμε ότι στα επόμενα χρόνια θα υπάρξει σημαντική πρόοδος. Δεν θα ήταν σοφό να θέσουμε χρονικά όρια στον διάλογό μας, δεν μπορούμε να εργαζόμαστε με κοσμικά κριτήρια και κανόνες. Πιστεύουμε ότι οφείλουμε να συνομιλούμε με ειλικρίνεια, αίσθημα αγάπης, να προσευχόμαστε πολύ και με την χάρη τού Θεού, όταν εκείνος το θελήσει, θα προχωρήσουμε στην επίλυση των διαφορών μας και στην ποθητή ενότητα».

Εδώ ακριβώς στηρίζονται οι ελπίδες μας Παναγιότατε. Ότι η ενότητα των αιρετικών Παπικών με την Εκκλησία μπορεί μόνον να ευοδωθεί όταν το θελήσει ο Άγιος Θεός. Γι’ αυτό ακριβώς ευελπιστούμε ότι οι μειοδοσίες της πίστεως που μετέρχονται καθημερινά οι Οικουμενιστές θα είναι αναποτελσματικές επειδή ο Θεός θα χαλά τις μηχανορραφίες του διαβόλου.

Αυτό που μετρά, Παναγιότατε, από τη δική μας σκοπιά, είναι να καταθέτουμε στους διαλόγους την αλήθεια της Ορθοδοξίας και όχι το θεολογικό σκουπιδαριό του Οικουμενισμού. Και προς αυτό το στόχο σας συνοδεύουν οι προσευχές όλων μας.

No comments:

Post a Comment