Thursday, July 21, 2016

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΩΓΜΟ ΤΟΥ π. ΣΑΒΒΑ


ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΩΓΜΟ ΤΟΥ π. ΣΑΒΒΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Μας εστάλη προς δημοσίευση η ακόλουθη επιστολή:

“Έν Αγίω Όρει 8/21 Ιουλίου 2016, Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, Θεοφίλου Μυροβλήτου Αγιορείτου.

Έκκληση προς το Ορθόδοξο Χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Παρακαλούμε όπως εντείνεται τις προσευχές σας υπέρ του γέροντος Σάββα Λαυριώτου προϊσταμένου διότι σήμερα Πέμπτη από 20.00 μ.μ. καλείται είς δίκην από τόν καθηγούμενο αρχιμανδρίτη Πρόδρομο και τους προϊσταμένους της  συνάξεως της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους καθ’ ότι ορθώνει το Ορθόδοξο φρόνημα του κατά της Παναιρέσεως του οικουμενισμού και των αιρετικών αποφάσεων της λεγόμενης "Αγίας και Μεγάλης συνόδου" Κρήτης .

Ο διωγμός εντείνεται κατά των Αγιορειτών Πατέρων αρχομένου από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου (σερβικό),

Πρός το παρόν 8 Αγιορείτες Πατέρες έχουν εκδιωχθεί.

Αγιορείτες Πατέρες.”

Οι προσευχές όλων μας συνοδεύουν τον π. Σάββα Λαυριώτη. Καταδικάζουμε το διωγμό του, όπως καταδικάζουμε και την εκδίωξη οκτώ πατέρων από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου. Η εκδίωξη των οκτώ πατέρων από τη Μονή της μετανοίας τους και ο διωγμός του π. Σάββα κάθε άλλο παρά οικοδομούν σχέσεις γαλήνης, ορθόδοξης ομολογίας και ομόνοιας στο Άγιον Όρος.

Φρόνιμο είναι οι αντιοικουμενιστές μοναχοί να μη ενεργούν μεμονωμένα. Ας επικεντρώσουν την προσοχή τους να πείσουν τις Αγιορειτικές Μονές να πάρουν θέση ώστε οι όποιες αντιδράσεις κατά των αποφάσεων της Συνόδου της Κρήτης να είναι μαζικές, θεσμικές και αποτελεσματικές. Πολύ φοβούμεθα ότι ενεργώντας άκαιρα και μεμονωμένα θα δώσουν την ευχέρεια στους οικουμενιστές να τους εξουδετερώσουν και να τους ωθήσουν σε ακραίες και αναποτελεσματικές ενέργειες.

No comments:

Post a Comment