Saturday, July 30, 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΡΩΣΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΡΩΣΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Του Παναγιώτη Tελεβάντου
=====

Πληθώρα γεγονότων των τελευταίων ημερών δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό για τη στάση της Ρωσικής Εκκλησίας έναντι των Παπικών. Καταρχήν σημειώνουμε την απαράδεκτη συμμετοχή Ρωσικής αντιπροσωπείας στο φεστιβάλ Παπικής νεολαίας στην Πολωνία. Στο φεστιβάλ παρέστη ο Πάπας Φραγκίσκος αλλά και αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρωσίας υπό τον Μητροπολίτη Σμολένσκ Ισίδωρο. Αλήθεια τι δουλειά είχε ένας ορθόδοξος Μητροπολίτης στο φεστιβάλ της νεολαίας του Παπισμού;

Ο Σεβ. Σμολένσκ μάλιστα δεν περιορίστηκε στην απαράδεκτη συμμετοχή του στο φεστιβάλ της Παπικής νεολαίας αλλά και έκανε δηλώσεις με έντονο οικουμενιστικό περιεχόμενο.

Λίγες μέρες αργότερα ο Σεβ. Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας επισκέφθηκε τη Λουμπλιάνα στη Σλοβενία όπου και συναντήθηκε σε παπικό ναό με τον ορθόδοξο επιχώριο επίσκοπο Πορφύριο αλλά και με τον παπικό “Αρχιεπίσκοπο” και τον παπικό Νούντσιο. Εξέδωσαν μάλιστα κοινή ανακοίνωση με την οποία τονίζουν την ανάγκη συνεργασίας Παπικών και Ορθοδόξων για να τονιστεί ο χριστιανικός χαρακτήρας της Ευρώπης.

Είναι φανερόν ότι μετά τη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου στην Αβάνα η Εκκλησία της Ρωσίας αποδύθηκε σε μια σειρά από οικουμενιστικές ασχημίες οι οποίες εμπεδώνουν τον λαικό οικουμενισμό.

Η στάση της Ρωσικής Εκκλησίας δημιουργεί μεγάλη θλίψη στους πιστούς αλλά και προβληματίζει αναφορικά με τη στάση που θα τηρήσει έναντι της Συνόδου της Κρήτης. Οι προσδοκίες μας ήταν ότι θα απέρριπτε τη σύνοδο της Κρήτης, όχι μόνον για λόγους τυπικούς, επειδή διαφωνεί με τη σύγκληση και τη λειτουργία της Συνόδου, αλλά κυρίως για λόγους ουσιαστικούς. Αναμένουμε δηλαδή να απορρίψει τη Σύνοδο της Κρήτης επειδή προσέδωσε εκκλησιαστικότητα στους αιρετικούς.

Οι πρόσφατες οικουμενιστικές ασχημίες των Ρώσων επισκόπων είναι κακό σημάδι για τη στάση που θα τηρήσει η Εκκλησία της Ρωσίας για τη Σύνοδο της Κρήτης.

No comments:

Post a Comment