Monday, July 25, 2016

Ο ΑΘΕΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


Ο ΑΘΕΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες”:

“Το σίριαλ του εκλογικού νόμου έλαβε τέλος. Σειρά τώρα έχουν νέα επεισόδια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με αφορμή την αναθεώρηση του Συντάγματος, σε μια εμφανή προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να μετατεθεί ο δημόσιος διάλογος και να σκεπαστούν φλέγοντα προβλήματα, για τα οποία η κυβέρνηση αποφεύγει πονηρά να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει αύριο το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ειδική εκδήλωση στο προαύλιο της Βουλής Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελούν οι σχέσεις κράτους - Εκκλησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει πρόταση να καταργηθούν ο θρησκευτικός όρκος και η επίκληση της Αγίας, Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος που υπάρχει στο Σύνταγμα, αλλά θα παραμένει ως έχει η διατύπωση ότι κυρίαρχο θρήσκευμα στην Ελλάδα είναι η ορθόδοξη πίστη.”

Έχουν λυσσάξει κυριολεκτικά οι εκκλησιομάχοι και οι εθνομειοδότες του ΣΥΡΙΖΑ να διώξουν τον Χριστό από τη ζωή του έθνους μας και να αποχρωματίσουν θρησκευτικά την Ελλάδα μας.

Ο κόσμος χάνεται κι αυτούς η έγνοια τους είναι να καταργήσουν την επίκληση της Αγίας και Ομουσίου Τριάδας που υπάρχει στο Σύνταγμα. Τους ενοχλεί επίσης ο θρησκευτικός όρκος, οι εικόνες του Κυρίου, της Θεοτόκου και των Αγίων στα δημόσια κτίρια και η ορκωμοσία των αιρετών αρχόντων από κληρικούς.

Αυτοί οι πραγματικά μικροί άνθρωποι μας κυβερνούν και σ’ αυτό το γκρεμό οδηγούν την πατρίδα μας. 

Και το χειρότερο! Στις δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να διατηρούν ψηλά ποσοστά ασχέτως του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Αλλά υπάρχει κάτι ακόμη χειρότερο! Οι μυστικές διαβουλεύσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον εκκλησιομάχο Τσίπρα για την αναθώρηση του Συντάγματος μας βάζουν σε μεγάλη περίσκεψη επειδή ξέρουμε τι μηχανορραφίες μετέρχεται ο Μακαριότατος. Ας ελπίσουμε ότι η Ιεραρχία αγρυπνεί και θα ματαιώσει κάθε μηχανορραφία που συνομολογήθηκε στα παρασκήνια.

No comments:

Post a Comment