Tuesday, February 9, 2016

Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΚΑΨΑΝΗ) ΘΑ ΑΓΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ


Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΚΑΨΑΝΗ) ΘΑ ΑΓΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Παράλληλα με το εξαιρετικό κείμενο του κ. Τσελεγγίδη “Πρώτες παρατηρήσεις επί του κειμένου “σχέσεις της ορθοδοξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον”” είδε το φως της δημοσιότητας ένα πολύ δυνατό θεολογικά κείμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους αναφορικά με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Στο κείμενο αυτό η Μονή Γρηγορίου τονίζει ότι θεανθρώπινες και όχι ανθρωποκεντρικές πρέπει να είναι οι προυποθέσεις, οι διαδικασίες και οι αποφάσεις της και ότι πρέπει να αποποιηθεί το πνεύμα της εκκοσμίκευσης για να μιλήσει κατά Θεόν.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Μονής εστιάζει την προσοχή της στο κείμενο που αφορά τις “Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον χριστιανικόν κόσμον” και επισημαίνει το σφάλμα να θεωρηθούν Εκκλησίες οι κακόδοξες χριστιανικές κοινότητες της Δύσης.

Επισημαίνει παράλληλα πόσο μεγάλο λάθος θα είναι αν δοθεί άδεια σε μοναχούς που έχουν ρασοευχή και δεν έχουν το Μεγάλο Μοναχικό Σχήμα να νυμφεύονται κατά παράβαση της παράδοσης της Εκκλησίας.

Εκφράζουμε την πιο ειλικρινή χαρά μας για την παρέμβαση της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου που εκφράζει το ήθος του ομολογιακού φρονήματος του Γέροντα Γεώργιου (Καψάνη) που θα χαίρει και θα αγάλλεται από τον Ουρανό επειδή βλέπει τα πνευματικά του παιδιά να αγωνίζονται τον καλό αγώνα της ομολογίας της πίστεως.


Αναμένουμε πολλά από τον ενάρετο Καθηγούμενο της Μονής Οσίου Γρηγορίου Αρχιμανδρίτη Χριστοφόρο. Γνωρίζουμε ότι γαλουχήθηκε στα νάματα του ομολογιακού φρονήματος του αείμνηστου Γεώργιου (Καψάνη). Γι’ αυτό και πιστεύουμε ακράδαντα ότι δεν θα υποστείλει τη σημαία του αγώνα της ομολογίας εναντίον του Οικουμενισμού και των άλλων αιρέσεων και ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους να καταθέσει τη μαρτυρία της για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

No comments:

Post a Comment