Wednesday, February 17, 2016

ΣΕΒ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ! ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ


ΣΕΒ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ! ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με συναισθήματα βαθύτατης ευγνωμοσύνης διαβάσαμε τη μελέτη σας για τις κακοδοξίες του Σεβ. Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα. Είναι ένα εκπληκτικό κείμενο με το οποίο κονιοτροποιείτε τις έωλες αντιπατερικές και αντορθόδοξες θέσεις του Σεβ. Περγάμου.

Η θεολογική σας εμβέλεια και το μεγάλο θεολογικό κύρος που έχετε μας δίνουν την ελπίδα ότι δεν θα μείνετε με χέρια σταυρωμένα τώρα που η Σύναξη των Προκαθημένων δρομολόγησε τη θεσμοθέτηση της βαπτισματικής θεολογίας και την κακοδοξία της διηρημένης Εκκλησίας σαν πίστη της Εκκλησίας προς την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Οι ανά την οικουμένη πιστοί ελπίζουν ότι τουλάχιστον οι παραδοσιακές Εκκλησίες της Γεωργίας και της Βουλγαρίας θα προβάλουν αντίσταση και δεν θα επιτρέψουν να θεσμοθετηθεί τόσο μεγάλο ανοσιούργημα κατά της πίστης μας.

Τι θα κάνει όμως, Σεβασμιότατε Ναυπάκτου, η Εκκλησία της Ελλάδος; Θα επιτρέψει να περάσουν αλώβητα τα σχέδια των οικουμενιστών; 

Διαβάσαμε χθες με μεγάλη ικανοποίηση τις δύο σχετικές επιστολές για την Πανορθόδοξη Σύνοδο που αποστείλατε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη οι πιστοί ενθυμούνται τη συμβολή σας στην ιστορική απόφαση της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τον Οκτώβριο του 2009 κατά την οποία δόθηκε ορθόδοξη ερμηνεία στο πρωτείο βάσει των ιερών κανόνων των Οικουμενικών Συνοδων.

Γνωρίζουμε ότι τότε διαδραματίσατε πρωταγωνιστικό ρόλο και σας είμαστε όλοι εσαεί ευγνώμονες γι’ αυτό.

Τώρα Σεβασμιότατε; Η Εκκλησία της Ελλάδος θα συμπλεύσει με τους Οικουμενιστές και θα ανατρέψει τα αιώνια όρια α έθεντο οι πατέρες ημών για τη σωτηρία μας;

Θερμά σας παρακαλούμε να γίνεται ο Κυρηναίος που θα άρει το σταυρό του Κυρίου. Να αναλάβετε πρωτοβουλία για να μη γίνει αυτό το μεγάλο κακό. Έχετε όλες τις προυποθέσεις: Θεολογική επάρκεια, προσωπικό κύρος και ακμαίο εκκλησιαστικό φρόνημα. Είναι πλέον ή βέβαιο ότι υπάρχουν πολλοί Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος που δεν συνευδοκούν με τα σχέδια των Οικουμενιστών. Σε σας εναποθέτουμε την ελπίδα μας και σας παρακαλούμε θερμά για την αγάπη του Χριστού μας να μη μας απογοητεύσετε.

No comments:

Post a Comment