Sunday, February 21, 2016

Ο ΠΑΠΑΣ ΚΙ ΟΙ … ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΒΙΔΙΟΥ


Ο ΠΑΠΑΣ ΚΙ ΟΙ … ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΒΙΔΙΟΥ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Σκηνή πρώτη. Στο Μπουένος Άϊρες της Αργεντινής, στα πόδια ενός Πεντηκοστιανού (ακραίου Προτεστάντη) πάστορα βρίσκεται γονατισμένος ο καρδινάλιος των Παπικών της χώρας Χόρχε Μπεργκόλιο. Όρθιος στ’ αριστερά του βρίσκεται ο πάστορας που αναφέραμε, (με γραβατα και κουστούμι) ο οποίος έχει θέσει το δεξί του χέρι στον ώμο του Καρδιναλίου ενώ τον «ευλογεί» εις επήκοον πάντων, με το μικρόφωνο ανά χείρας. Πίσω από τον Καρδινάλιο βρίσκεται ένας άλλος γραβατωμένος κύριος (πάστορας των Πεντηκοστιανών κι αυτός προφανώς) ενώ δίπλα του στέκεται ένας φραγκοκαλόγερος. 

Σκηνή δεύτερη. Στην Κωνσταντινούπολη, στον πατριαρχικό ναό του Οικουμενικού Θρόνου,κατά τη διάρκεια του Εσπερινού του Πρωτοκλήτου (29.11.2014), ο Πάπας της εκπεσούσης Ρώμης Φραγκίσκος σκύβει και λέγει στον Οικουμενικό Πατριάρχη: «Ευλόγησε εμένα και την Εκκλησία μου». 

Σχόλιο. Ποια σχέση μπορούν να έχουν οι «ευλογίες» των ακραίων αιρετικών Πεντηκοστιανών με τις ευλογίες που μπορούν να δώσουν οι Ορθόδοξοι επίσκοποι; Οι αιρετικοί Πεντηκοστιανοί ΔΕΝ έχουν ιερωσύνη, μήτε ισχυρίζονται ότι έχουν κι ούτε ένδιαφέρονται να αποκτήσουν. Τι γυρεύει ο Πάπας Φραγκίσκος (τότε καρδινάλιος Χορχε Μπεργκόλιο) στις συνάξεις τους και γιατί επιμένει (γονατιστός μάλιστα) να «ευλογηθεί» από αυτούς; Από την άλλη ως γνωστόν από την εκκκλησιαστική ιστορία, αλλά και την Παράδοση, σε αιρετικούς και δη σε  αιρεσιάρχες ΔΕΝ δίνονται ΠΟΤΕ ευλογίες (Βίος του Αγίου Ιωάννου, επισκόπου Κολωνίας, Βίος του Αγίου Πέτρου του εν τη Ατρώα). 

Τα καμώματα, τα τερτίπια κι οι υπόλοιποι θεατρινισμοί του αιρεσιάρχου δεν  ξενίζουν τους παροικούντας την Ιερουσαλήμ. Είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα, για να προβληθεί σαν θρησκευτικός πλανητάρχης. Οι ημέτεροι ταγοί δεν προβληματίζονται λιγάκι; Θεωρούνται σοβαρά πράγματα αυτά κι ο Παπισμός,με τις τόσες του αιρετικές παραχαράξεις, θεωρείται «αδελφή Εκκλησία της πρεσβυτέρας Ρώμης»; Δόξα τω Θεώ τω ανεχομένω!

No comments:

Post a Comment