Sunday, February 14, 2016

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ


ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Ο Σεβασμιώτατος Ιερισσού κ. Θεόκλητος έγινε ιδιαίτερα αιχμηρός για αυτούς που ψηφίζουν νόμους που γελοιοποιούν την ανθρώπινη υπόσταση όπως το σύμφωνο συμβίωσης. "Ως εδώ και μη παρέκει. Κάνουν μεγάλο λάθος γιατί ο νόμος αυτός θα παρέλθει και εκείνοι που τον συνέταξαν θα χτυπούν το κεφάλι τους. Με τις ενέργειες τους βάζουν "βόμβα" στα θεμέλια της κοινωνίας. Η Εκκλησία το "χάπι" του συμφώνου ελευθέρας συμβίωσης δεν θα το καταπιεί. Ξέρουμε να φροντίζουμε τις ψυχές των χριστιανών και να καλλιεργούμε μέσα σε αυτές τον Νόμο του Θεού. Ξέρουμε μέσα σε αυτές όμως να θάβουμε τις απρέπειες των νομοθετών της γης, που ασεβούν απέναντι στον Ουρανό και το μήνυμα του στους ανθρώπους".

Πολύ ωραία τα λέγει ο Σεβ. Ιερισσού για το Σύμφωνο Συμβίωσης και πολύ ορθά προειδοποιεί ότι η Εκκλησία ούτε πολιτικό γάμο, ούτε σύμφωνο συμβίωσης δέχεται ή είναι ποτέ δυνατόν να δεχτεί, αφού με το μυστήριο του Εκκλησιαστικού γάμου ιερολογεί τις σχέσεις του αντρογύνου για τη δημιουργία χριστιανικής οικογένειας.

Ελπίζουμε ότι ο Σεβ. Ιερισσού θα ομολογήσει με την ίδια παρρησία την πίστη μας κατά την επικείμενη Σύνοδο της Ιεραρχίας, η οποία θα συζητήσει τη συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Η Εκκλησία της Ελλάδος πρέπει να ορθώσει το ανάστημά της και να αντιταχθεί στη θεσμοθέτηση της βαπτισματικής θεολογίας και της κακοδοξίας της διηρημένης Εκκλησίας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Σεβ. Ιερισσού δεν θα ολιγωρήσει να πράξει το καθήκον του στη Σύνοδο της Ιεραρχίας. 

No comments:

Post a Comment