Sunday, February 21, 2016

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ


ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Μακαριότατε! Τον τελευταίο καιρό μιλάτε τακτικά για το εθνικό θέμα της Κύπρου και γεμίζετε με χαρά τους πιστούς επειδή διευκρινίζετε σε όλους τους τόνους ότι η λύση του Κυπριακού είναι αδύνατη αν δεν υποχωρήσει η Τουρκία από τις αδιάλλακτες θέσεις της.

Η στάση αυτή απηχεί τις πεποιθήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του ποιμνίου σας που γνωρίζει την παρελκυστική τακτική της Άγκυρας και τις αναξιόπιστες μεθοδεύσεις της.

Παράλληλα με τη φωνή σας για το εθνικό μας θέμα, Μακαριότατε, οι πιστοί αναμένουν ότι θα τοποθετηθείτε με το ίδιο αίσθημα ευθύνης για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ρωσίας και της Γεωργίας, καθώς επίσης ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, πήραν ήδη θέση εναντίον του κειμένου της ε’ Προσυνοδικής Διάσκεψης που αφορά τις σχέσεις της Ορθοδοξίας με τους ετερόδοξους.

Όπως θα διαπιστώσατε ήδη, Μακαριότατε, το κείμενο αυτό βρίθει αιρέσεων και επιδιώκει να θεσμοθετήσει τις κακοδοξίες της βαπτισματικής θεολογίας και της διηρημένης Εκκλησίας σαν πίστη της Εκκλησίας.

Η Εκκλησία της Κύπρου που διαδραμάτισε πολύ θετικό ρόλο στην Ιστορία των Οικουμενικών Συνόδων δεν επιτρέπεται στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο να βάλει πλάτες για να προωθηθούν αιρέσεις.

Θερμά σας παρακαλούμε κι εσάς προσωπικά και τους άλλους ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου να λάβετε τις ορθές αποφάσεις και να τις υποστηρίξετε με σθένος κατά τη διάρκεια των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Με κανένα τρόπο δεν πρέπει να επιτρέψετε να αμαυρωθεί η υστεροφημία σας με τυχόν στήριξη αιρετικών θέσεων που θα φέρουν σε εξαιρετικά δυσχερή θέση την Εκκλησία και θα σκιάσουν πολύ αρνητικά τη διακονία σας.

No comments:

Post a Comment