Sunday, August 23, 2015

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ



ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Η Κύπρος πρέπει να μείνει ελεύθερη ανέφερε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος σε δηλώσεις του μετά το πέρας του μνημοσύνου των ηρώων της Νατάς που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της κοινότητας, προσθέτοντας πως πρέπει να δουλέψουμε για να αποτρέψουμε τα σχέδια της Τουρκίας.

«Τιμώντας σήμερα τους ήρωες της Νατάς καλούμαστε», είπε ο Πάφου Γεώργιος, «όλοι να ενστερνιστούμε τις αξίες και τα ιδανικά για τα οποία εκείνοι έδωσαν την ζωή τους».

Σήμερα μάλιστα που φαίνεται ότι οι προθέσεις της Τουρκίας δεν είναι ούτε για τη μισή Κύπρο ούτε για την απόκτηση κάποιων δικαιωμάτων περισσότερων από την αναλογία του πληθυσμού τους αλλά οι βλέψεις της είναι για όλη την Κύπρο καλούμαστε να δούμε κατάματα τους προγόνους μας, τις αξίες της φυλής μας για να μπορούμε να αντισταθούμε σ’ αυτή τη λαίλαπα, σημείωσε.”

Απολύτως σύμφωνοι, Άγιε Πάφου, ότι η Τουρκία δεν θέλει απλά να παγιώσει τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής αλλά επιζητεί την κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου.

Το ερώτημα είναι γιατί εμείς συνδράμουμε την προσπάθειά της;

Από τα πολλά που θα μπορούσα να αναφέρω περιορίζομαι να εστιάσω την προσοχή μου σ’ αυτούς που έχουν κάθε λογής δοσοληψίες με τους Τούρκους και προπαντός σ’ αυτούς που πούλησαν την κατεχόμενη γη μας στους καταχτητές μας.

Ερωτούμε: Αυτών των κοινών προδοτών δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα για να παραδοθούν σε διασυρμό ώστε να αποτρέψουμε όσους άλλους σκέφτονται να κάνουν το ίδιο;

Ένα μικρό παράδειγμα. Εδώ στην Αστόρια έχουμε μια αχαίρευτη που ξεσηκώθηκε από την Νέα Υόρκη και πήγε στην Κύπρο ειδικά για να πουλήσει την πατρογονική της εστία στους Τούρκους και επέστρεψε στην Αστόρια με τα αργύρια της προδοσίας και παριστάνει τη μεγάλη κυρία. Το αποτέλεσμα; Άλλοι προδότες εμπνεύστηκαν από το παράδειγμά της και πήγαν στην Κύπρο και έκαναν το ίδιο. 

Έτσι αγωνιζόμαστε να αποτρέψουμε την Τουρκία να ολοκληρώσει τα σχέδιά της σε βάρος της πατρίδας μας;

No comments:

Post a Comment