Thursday, August 27, 2015

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ



ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το σκηνικό έχει ξεκαθαρίσει. Οι Νεοχωρίτες Μητροπολίτες θα συμμετάσχουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία στη Σύναξη των ιεραρχών του Θρόνου που αρχίζει στις 29 Αυγούστου στο Φανάρι.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος άφησε το θέμα να πέσει στα μαλακά. Η επιστολή του στον Πατριάρχη εκφράζει απλά απορία για ποιο λόγο δεν ενημερώθηκε για την πρόσκληση τόσων ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος και εκφράζει την ευχή στο μέλλον να αποφεύγονται παρόμοιες ενέργειες.

Γιατί το έκανε αυτό ο Μακαριότατος;

Ίσως επειδή αντελήφθη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Νεοχωριτών ιεραρχών θα αποδέχονταν την πρόσκληση του Πατριάρχη οπότε “την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος” δεν θέλησε να έρθει σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τον Παναγιότατο και να ηττηθεί.

Αφού, λοιπόν, οι ιεράρχες ή τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών θα πάνε στο Φανάρι επιβάλλεται να μην πάνε εκεί και να ακούσουν σαν σχολιαρόπαιδα τον Παναγιότατο να τους κάνει κατηχητικό για την ανάγκη διεξαγωγής των διαλόγων βάσει πανορθοδόξων αποφάσεων και παρόμοια φληναφήματα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι πνευματικοί και παραδοσιακοί ιεράρχες των Νέων Χωρών -και μεταξύ τους υπάρχουν πολλοί- θα υψώσουν ανάστημα και θα ελέγξουν τους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς του Παναγιότατου.

Επενδύουμε πολλές ελπίδες ότι ιεράρχες όπως ο Κονίτσης Ανδρέας, ο Φλωρίνης Θεόκλητος, ο Σισανίου Παύλος, ο Γρεβενών Δαβίδ, ο Καστορίας Σεραφείμ, ο Χίου Μάρκος, ο Ελασσώνος Χαρίτων, ο Εδέσσης Ιωήλ και ο Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος θα πρωτοστατήσουν ώστε να έχει καρποφόρα αποτελέσματα η Σύναξη.

No comments:

Post a Comment