Wednesday, August 19, 2015

ΕΠΑΘΑΝ ΑΜΟΚ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ



ΕΠΑΘΑΝ ΑΜΟΚ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Οι Οικουμενιστές έχουν ξεφύγει κανονικά. Είναι απίστευτο το αμόκ που τους κατέβαλε εξαιτίας του φυλλαδίου που εξέδωσε ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος στο οποίο δημοσίευσε τις δύο αντιοικουμενιστικές επιστολές του Οσίου Παισίου του Αγιορείτη. 

Έρχονται και επανέρχονται και συζητούν το θέμα, επιστρατεύουν κάθε οικουμενιστή που υπάρχει εν ζωή να καταθέσει τη μαρτυρία του υπέρ του Πατριάρχη Αθηναγόρα, απειλούν τον π. Αναστάσιο και τον Μητροπολίτη Πατρών επειδή τον ανέχεται ή και -κατά την γνώμη τους- τον υποθάλπει να γράφει  αντιοικουμενιστικά κείμενα, επειδή είναι ομόφρονάς του.!!!

Είναι εντελώς ακατανόητη η συμπεριφορά των Οικουμενιστών. Γιατί δεν θέλουν να καταλάβουν ότι τις επιστολές τις έγραψε ο Όσιος Παίσιος ο Αγιορείτης και όχι ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος; Δεν συνειδητοποίησαν ότι οι δύο επιστολές έχουν δημοσιευθεί άπειρες φορές σε ιστολόγια, έντυπα, βίους του Οσίου Παισίου του Αγιορείτη κτλ.; Γιατί κάνουν τώρα τόσο θόρυβο; 

Ακόμη και το ότι το φυλλάδιο κυκλοφόρησε στη Μητρόπολη Κυθήρων τους ενοχλεί και  καταγγέλλουν το γεγονός και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους λες και πρόκειται για αναπάντεχη πράξη. Αγνοούν μήπως ότι ο Μητροπολίτης Κυθήρων είναι ένας από τους πιο συνεπείς πολέμιους του Οικουμενισμού; Φυσικό είναι στη Μητρόπολή του να υπάρχουν κληρικοί ή και λαικοί που ένιωσαν την ανάγκη να διανείμουν το φυλλάδιο.

Γιατί ενοχλήθηκαν από την αναφορά του π. Αναστάσιου ότι φημολογείται ότι οι Μεταξάκης και Αθηναγόρας ότι είναι μασώνοι. Πρώτη φορά ακούουν την κατηγορία; Αγνοούν ότι είναι μετέωρη πάνω από τα κεφάλια τους για δεκαετίες;

Ας ηρεμήσουν, λοιπόν, και ας σκεφτούν πιο νηφάλια. Ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος δεν έκανε τίποτε διαφορετικό από ότι έκαναν δεκάδες ή ίσως εκατοντάδες άλλοι. Η συμπεριφορά των Οικουμενιστών είναι εντελώς αδικαιολόγητη και δεν επιτυγχάνει τίποτε άλλο εκτός από το να τους εκθέσει.

No comments:

Post a Comment