Monday, August 24, 2015

ΟΡΘΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ



ΟΡΘΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
 ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Σε ομιλία του για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό ο Μακαριότατατος κ. Ιερώνυμος μίλησε μέσα στο ορθό πνεύμα για τις επερχόμενες εκλογές.

1.) Ζήτησε από μεν τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να τοποθετηθούν έναντι της Εκκλησίας προεκλογικά για να βοηθήσουν τους πιστούς να γνωρίζουν ποιους ψηφίζουν.

2.) Απευθύνθηκε επίσης στους ψηφοφόρους πιστούς και τους κατέστησε σαφές ότι πρέπει να ιεραρχήσουν την πίστη μας πάνω από τις κομματικές τους πεποιθήσεις.

Ταυτόχρονα κατέδειξε ότι ο κόσμος δεν θέλει χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας. Θέλει τα παιδιά του να αναστρέφονται με τις αλήθειες και τη ζωή της Εκκλησίας μας γι’ αυτό δεν είναι ορθό ορισμένοι πολιτικοί ηγέτες να καταστρατηγούν τη βούλησή του και να επιδιώκουν να στερήσουν τα παιδιά μας από την κατά Θεόν παιδεία για την οποία αγωνίστηκε και θυσιάστηκε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.

Ο Μακαριότατος τοποθετήθηκε τίμια και καθαρά για τα θέματα. Τώρα είναι η σειρά των πολιτικών να μιλήσουν με ευθύτητα για το πώς βλέπουν την Εκκλησία και την πίστη μας, αλλά και του κόσμου να πάει στην κάλπη με γνώμονα την πίστη του και όχι τις κομματικές του τοποθετήσεις.

No comments:

Post a Comment