Thursday, March 21, 2013

ΕΥΓΕ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ ΚΥΠΡΟΥ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!



ΕΥΓΕ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ ΚΥΠΡΟΥ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

“Κάτι κακό θα έκανα για να με χειροκροτούν αυτοί οι αχρείοι”, είπε ο στρατηγός Κίμωνας όταν είδε κάποιους που δεν τους είχε σε υπόληψη να τον εγκωμιάζουν.

Αυτό θυμήθηκα μόλις διάβασα την πιο κάτω είδηση:

“Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς Ανδρέας Παπαδόπουλος δήλωσε "ευτυχής" που ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος δεν ακολουθεί το παράδειγμα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσόστομου, και δεν παρεμβαίνει στα δημόσια πράγματα.

Αυτή τουλάχιστον ήταν η αποστροφή του Ανδρέα Παπαδόπουλου στο πλαίσιο παρουσίας του στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega" στην τηλεόραση του Mega, με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη, και ενώ μεταδίδονταν απευθείας δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για την κρίση, και τον ρόλο της Εκκλησίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε αν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος έκανε αντίστοιχες πολιτικές παρεμβάσεις, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι...ευτυχώς δεν γίνεται κάτι τέτοιο.”

Μακαριότατε Αθηνών! 

Προφανώς κάτι κακό κάνετε για να εισπράττετε τα θερμά συγχαρητήρια των εκ πεποιθήσεως και ιδεολογίας Εκκλησιομάχων και εθνομειοδοτών.

Δεν είναι έτσι;

Μακαριότατε Κύπρου κ. Χρυσόστομε και λοιπή χορεία των Κυπρίων ιεραρχών - προσοχή όχι όλοι! όσοι) αγωνίζεστε παντί σθένει για την κατίσχυση αυτών που επιβουλεύονται το λαό μας.

Σας ευχαριστούμε επειδή βρίσκεστε στο μετερίζι του χρέους και δεν διστάσατε ακόμη και όλη την εκκλησιαστική περιουσία να βάλετε υποθήκη για να σώσετε την πατρίδα μας. 

Λέμε όσοι αγωνίζεστε, επειδή υπάρχουν και ορισμένοι εξ υμών - μη λέμε ονόματα - οι οποίοι δεν θέλουν, ισχυρίζονται, να υποθηκευτεί το “ιερό χρήμα” της Εκκλησίας.

Εχουμε πολύ καλά υπόψη μας πόσο "ιερό" είναι στα χέρια σας το χρήμα. 

“We know well that part”, όπως λένε οι Αμερικανοί.

Για την ώρα - επαναλαμβάνουμε για την ώρα - μένουμε εδώ.

Συγχαίρουμε θερμά τον Σεβ. Κωνσταντίας για το εμπεριστατωμένο και πνευματικό άρθρο του, που διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ και τους Σεβ. Κύκκου και Ταμασού επειδή έθεσαν το θέμα της σωτηρίας της Κύπρου σε όλες τις επαφές που είχαν στη Ρώμη.

Τους κακίζουμε φυσικά και διαμαρτυρόμαστε σφοδρότατα για τη μετάβασή τους για την ενθρόνιση του αιρεσιάρχη του Βατικανού.

Επαινούμε όμως την προθυμία και τον ζήλο τους να θέσουν σε όλες τις επαφές που είχαν με πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες την αδικία που γίνεται σε βάρος του Ελληνισμού της Κύπρου.

No comments:

Post a Comment