Monday, March 25, 2013

Η Ι. ΜΟΝΗ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ



Η Ι. ΜΟΝΗ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου ανάρτηση του π. Σπυρίδωνα Γεωργίου:

“Σας πληροφορούμε ότι μέσα στα πλαίσια των εορτασμών των 40 χρόνων αρχιερατικής διακονίας του Πανιεροτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσοστόμου και για να δοθεί η ευκαιρία στους πιστούς σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά ο τόπος μας, να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη του Ζωοποιού Σταυρού, θα μεταφερθεί από την Ιερά Μονή Σταυροβουνίου  ο Τίμιος Σταυρός στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα.

Η επίσημη υποδοχή, θα γίνει μπροστά από το Δημαρχείο Λάρνακας, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 και ώρα 5.30 μ.μ. Το Τίμιο Σταυρό θα υποδεχθούν ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Λουρουτζιάτης, οι λοιπές αρχές της πόλης, ο κλήρος και ο λαός.

Ακολούθως με πομπή θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου όπου  θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός  Εσπερινός, χοροστατούντος του Πανιεροτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσοστόμου. Την επαύριο  Κυριακή της Ορθοδοξίας, θα τελεσθεί αρχιερατική θεία λειτουργία προϊσταμένου του Πανιεροτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσοστόμου.

Ο Τίμιος Σταυρός θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου μέχρι την Τρίτη 2 Απριλίου 2013. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του Τιμίου Σταυρού, ο ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7.00 π.μ. μέχρι τις 7.30 μ.μ. και θα τελούνται καθημερινά ακολουθίες.”

Είναι πολύ συγκινητικό ότι στις δύσκολες τούτες ώρες της δοκιμασίας του Ελληνισμού της Κύπρου, η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου παρακάλεσε τον Καθηγούμενο της Ιερά Μονής Σταυροβουνίου κ. Αθανάσιο, να μεταφέρει τον Τίμιο Σταυρό της Μονής, στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα για προσκύνηση, μέχρι της 2 Απριλίου.

Να συμπληρώσουμε μόνον, στην Ανακοίνωση του Γραφείου Θρησκευτικής Διαφωτίσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου, ότι ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου δέχτηκε ευχαρίστως την πρόταση του Σεβασμιότατου, αλλά απέρριψε διαρρήδην την ιδέα να πάρει οποιαδήποτε εισφορά η Μονή από την προσκύνηση των πιστών.

Δείγμα και αυτό του γνήσιου ορθόδοξου ήθους του Γέροντα της Μονής π. Αθανάσιου, ενός αληθινά ενάρετου ιερομόναχου που αποτελεί σέμνωμα του Κυπριακού μοναχισμού.

No comments:

Post a Comment