Thursday, March 28, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΙΚΟΝΙΟΥ κ. ΘΕΟΛΗΠΤΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΙΚΟΝΙΟΥ κ. ΘΕΟΛΗΠΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Ανέφερε στο κήρυγμά του την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Αγιο Γεώργιο στο Φανάρι ο Σεβ. Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος:

“Η σημερινή εορτή της Ορθοδοξίας και της αναμνήσεως της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων σχετίζεται αμέσως με το Σεπτόν της Ορθοδοξίας Κέντρον, την Μητέρα των Εκκλησιών, το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, το οποίον καθ᾽ όλην την μακραίωνα αυτού ιστορίαν εστάθη στύλος και εδραίωμα της αληθείας.”

Σεβ. Ικονίου! Η Εκκλησιαστική Ιστορία δεν μας πληροφορηθεί ότι κατ’ επανάληψη Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως καθαιρέθηκαν από το Θρόνο τους επειδή ήταν αιρετικοί;

Επομένως; Γιατί λέτε τόσο εξόφθαλμες ανακρίβειες; 

“Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, η πρώτη Εκκλησία των Ορθοδόξων, αποτελεί την ορατήν μορφήν της εν κόσμω στρατευομένης Εκκλησίας, την αρχήν των δογμάτων, την πηγήν της θεολογίας, την βάσην της αυθεντικότητας, την εγγύησιν της ενότητας αλλά κυρίως την ενσάρκωσιν της Ορθοδοξίας.”

Δηλαδή Σεβασμιότατε; Ο Οικουμενικός Θρόνος είναι το Βατικανό της Ορθοδοξίας; 

Δεν πληροφορηθήκατε πόσο ωραία ανέλυσε ο Παναγιότατος το ρόλο του επισκόπου στην Εκκλησία πριν λίγες μέρες;

“Επιτραπήτω μοι, Παναγιώτατε, να τονίσω απ᾽ Άμβωνος ταύτην την ιεράν στιγμήν τα αισθήματα χαράς, συγκινήσεως και υπερηφανίας όλων ημών δια την υπέρβασιν της Υμετέρας Σεπτής Κορυφής όπως μεταβή εις Ρώμην και παραστή προσωπικώς εις την τελετήν ενθρονίσεως του Προκαθημένου της Παλαιάς Ρώμης, Πάπα Φραγκίσκου.

Η πράξις αύτη της Υμετέρας Παναγιότητος οπωσδήποτε υπερέβη τα όρια της φαρισαϊκής τυπολατρίας, την οποίαν πολλοί δυστυχώς Ορθόδοξοι αδελφοί μας ενστερνίζονται έργοις τε και λόγοις σήμερον. 

Η κίνησις αύτη της Υμετέρας μεταβάσεώς εις Ρώμην εκφράζει ευαισθησίαν, πνευματικήν ανωτερότητα και αρχοντιά. 

Λέπτυνσιν της συνειδήσεως, του ορθοδόξου φρονήματος και ήθους, ως τρόπου ζωής. 

Κίνησιν μακροθυμίας και αγάπης ήτις αποτελεί την μόνην οδόν δια να επιτύχωμεν εντός ημών την ανακαίνισιν της αμαυρωθείσης εικόνος προς δόξαν της εικόνος του Όντος, του Θεού Δημιουργού.”

Σεβασμιότατε! 

Δεν παρακολουθείτε ειδήσεις; 

Δεν βλέπετε τηλεόραση; 

Δεν ακούσατε τι διαπόμπευση έκανε ο Ιησουίτης Πάπας Φραγκίσκος του Πατριάρχη μας, αλλά και της Εκκλησίας της Ρωσίας και όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, οι οποίες - ως μη όφειλαν - έστειλαν στο Βατικανό Αντιπροσωπείες για την ενθρόνιση του Αιρεσιάρχη της Ρώμης;

Δεν είναι ανεπίτρεπτο ένας ιεράρχης του Θρόνου όταν κηρύττει στο Φανάρι - και μάλιστα την Κυριακή της Ορθοδοξίας - να μιλά με αυτό τον τρόπο;

No comments:

Post a Comment