Monday, March 25, 2013

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ;






Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==================

Διαβάσαμε στο Amen.gr το ρεπορτάζ “Ένα Πατριαρχικό δώρο που αλλάζει χέρια, από Πάπα σε Πάπα(;)”

“Η συνάντηση του νέου Πάπα Φραγκίσκου με τον προκάτοχό του, επίτιμο Πάπα Βενέδικτο, ήταν ιστορικής σημασία και μόνο από το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ξανά – υπό ειρηνικές συνθήκες – τουλάχιστον τους τελευταίους 8 αιώνες.

Χαμογελαστοί συναντήθηκαν στο Καστέλ Γκαντόλφο, συμπροσευχήθηκαν και γευμάτισαν μαζί και είχαν τον χρόνο για να συζητήσουν για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών αλλά και για γενικότερου ενδιαφέροντος θέματα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος μάλιστα προσέφερε στον προκάτοχό του ένα ξεχωριστό δώρο, μια ορθόδοξη εικόνα της Θεοτόκου.

Ωστόσο, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, η εικόνα αυτή πιθανότατα αποτελούσε το δώρο που του απέστειλε, με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, εκπρόσωπό του στην ενθρόνιση του Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.”

Δεν μπορεί να είναι αλήθεια αυτό πια!

Ε δεν μπορεί ο Ιησουίτης Πάπας να προκαλεί τόσο ανοιχτά το Πατριαρχείο Ρωσίας!

Ολος ο κόσμος γνωρίζει ότι “το δώρο δεν αντιδωρίζεται!”

Πολλώ μάλλον δεν αντιδωρίζεται υπό το φακό της τηλεοπτικής κάμερας και μάλιστα δύο μέρες μετά που σου το δώρησαν!

Μεγάλη γαιδουριά - αν όντως αληθεύει - που δείχνει πόσο στυγνό και Ιησουίτικο είναι το πρόσωπο του Πάπα Φραγκίσκου.

Αν αληθεύει η είδηση, ίσως δώσει την ευκαιρία στο Πατριαρχείο Μόσχας να συνειδητοποιήσει το μέγεθος του σφάλματος που διαπράττει να επιζητεί κοινή ποιμαντική συνεργασία με το Βατικανό.

Οπως είπαμε πολλές φορές δεν πρέπει να αποκλείεται η συνεργασία Ορθόδοξων, Παπικών, Προτεσταντών, εκπροσώπων άλλων θρησκειών ή και αθέων ακόμη για τον περιορισμό λ.χ. της διακίνησης της λευκής σαρκός ή των ναρκωτικών κτλ., νοουμένου φυσικά ότι αυτή η συνεργασία δεν διαλαμβάνει συμπροσευχές και άλλα συγκρητιστικά φαινόμενα.

Αλλά η συνεργασία που επιδιώκει το Πατριαρχείο Μόσχας δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο ότι δεν περιλαμβάνει οικουμενιστικές συμπροσευχές κτλ..

Πάντως, αν δεν πρόκειται για διαφορετική εικόνα της Θεοτόκου, αν όντως είναι η εικόνα που δώρησε στον Πάπα ο Αγιος Βολοκολάμσκ εκ μέρους του Πατριάρχη Ρωσίας, τότε μιλάμε για πολύ μεγάλη πρόκληση και πολύ προσβλητική αγένεια.

Δεν μπορεί να κάνει τίποτα φυσικά ένας Πάπας - πολλώ μάλλον ένας Ιησουίτης Πάπας - που θα με εκπλήξει, αλλά αυτό παραείναι αγένεια και γαιδουριά, που επιτείνει τις παγκάκιστες εντυπώσεις που προκάλεσε η γαιδουριά του εξευτελισμού του Παναγιότατου και των άλλων επισήμων που τους έστησε μισή ώρα ο “ταπεινός” και “απλούς” Πάπας Φραγκίσκος ο Ιησουίτης!

No comments:

Post a Comment