Wednesday, March 13, 2013

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ Ο κ. Σ. ΤΖΟΥΜΑΣ



ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ Ο κ. Σ. ΤΖΟΥΜΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Είπαμε ότι ο κ. Σ. Τζούμας ξέρει το παρασκήνιο αλλά ξέρει και να γράψει.

Αναφέρει, λοιπόν, για την εκλογή του Αργεντινού Καρδινάλιου:

“Εξελέγη ύστερα από πέντε ψηφοφορίες,( μία χθές το απόγευμα και τέσσερις σήμερα), ο νέος Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας, ο Καρδινάλιος της Αργεντινής Χορχέ Μάριο Μπεργκόλο.

Η εκλογή του είχε διαφανεί από την τρίτη ψηφοφορία, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι και πριν από επτά χρόνια στην εκλογή του προηγούμενου Παπα, του Βενέδικτου, είχε εγγράψει την πρώτη υποθήκη του, δεδομένου ότι είχε συγκεντρώσει έναν πολύ σημαντικό αριθμό του εκλεκτορικού σώματος, ερχόμενος δεύτερος.

Ο νέος Πάπας έγινε Καρδινάλιος επί των ημερών του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β´, και ύπήρξε άνθρωπος της δικής του επιρροής!

Οι πρώτες πληροφορίες που μας έρχονται από το Βατικανό, κάνουν λόγο όπως το είχαμε γράψει πρώτοι, ότι νέος Πάπας Φραγκίσκος Α ´, εξελέγη από την ισχυρή τάση των Καρδιναλίων που πρόσκεινται ή επηρεάζονται από τον απερχόμενο Πάπα Βενέδικτο.

Επομένως ο νέος Ποντίφηκας είναι σα να έχει και την συναίνεση, τροπον τινά, και των δύο προκατόχων του!

Μάλιστα συνδυάζει αντικειμενικά, τα προτερήματα και τα ταλέντα και των δύο.

Από τη μία το επικοινωνιακό στιλ, την εγκαρδιότητα και την καταδεκτικότητα του Ιωάννη Παύλου Β ´, και από την άλλη τον θεολογική κατάρτιση και την διάθεση για προσευχή του Βενεδίκτου ΙΣΤ´.

Η επιλογή εξάλλου του ονόματος Φραγκίσκος, έγινε προς τιμήν και εις ανάμνηση του μεγάλου Αγίου της Καθολικής Εκκλησίας του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, του Αγίου των φτωχών και των κατατρεγμένων, όπως θεωρείται και είναι πολύ λαοπρόβλητος και αγαπητός!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που το ομώνυμο Μοναχικό Τάγμα, που υπάρχει και δρά εντός της Καθολικής Εκκλησίας, είναι μία από τις ισχυρότερες οργανώσεις, με συντηρητικό προφίλ, και επιδιώξεις αλλά με φιλολαϊκή και όχι σνόμπ συμπεριφορά, ακριβώς όπως τον Άγιο.

Μάλιστα συχνά-πυκνά το Τάγμα αυτό, αρθρώνει ισχυρό λόγο και έχει και άποψη για όλα τα δρώμενα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο νέος Πάπας, αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματός του εξήλθε από το γνωστό Παπικό εξώστη που είχε στολιστεί λίγα λεπτά πρίν με τα Παπικά διάσημα και τους Θηρεούς και ευλόγησε με εγκαρδιότητα και χαμόγελο τους συγκεντρωμένους πιστούς! Απηύθυνε μάλιστα χαιρετισμό στα Ιταλικά, χωρίς να τον διαβάζει, όπως έκαναν οι δύο τελευταίοι προκάτοχοι του που δεν ήξεραν τόσο καλά την Ιταλική γλώσσα!

"Το Κονγκλάβιο των Καρδιναλίων, είπε ο νέος Πάπας, έπραξε το καθήκον του και επέλεξε το νέο Επίσκοπο Ρώμης και μάλιστα κάποιον που είναι από πολύ μακριά!

Να σας ευχαριστήσω όλους για την αγάπη σας και να σας ζητήσω να προσευχηθούμε όλοι για τον Επίτιμο Πάπα Βενέδικτο να τον έχει ο Θεός καλά και να τον ευλογεί για όσα έπραξε υπέρ της Εκκλησίας μας."

Στη συνέχεια ζήτησε "να προσευχηθούμε όλοι για όλο τον κόσμο και ο ένας για τον άλλον! Όλοι οι άνθρωποι είμαστε, είπε, μία ενιαία αδελφότητα και έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε.Ας ελπίσουμε ότι το ταξίδι που ξεκιινάμε σήμερα θα έχει καλά αποτελέσματα όταν τελειώνει.. "

Στο τέλος της σύντομης αυτής πρώτης ομιλίας του, είπε:
"θέλω να σας ζητήσω μία χάρη: να προσευχηθούμε όλοι μαζί σιωπηρά για λίγο".

Στο σημείο αυτό έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι έκλεινε την κεφαλή του σε στάση μετανοίας και προσευχήθηκε με δέος(οι άλλοι Καρδινάλιοι που ήταν δίπλα του στον εξώστη τον έβλεπαν καμαρωτοί - καμαρωτοί, χωρίς να κάνουν εκείνοι κάτι ανάλογο).

Το πλήθος από κάτω φώναζε και χειροκροτούσε, ενώ ο Τελετάρχης Καρδινάλιος διάβασε την εγκύκλιο με την οποία του δίδεται επισήμως το όνομα Φραγκίσκος ο Α´.

Ο νέος Πάπας είναι 75 ετών, ηλικία που θεωρείται μεγάλη για Πάπας αλλά είναι σαφώς μικρότερος του άμεσου προκατόχου του.

Με εξαίρεση τον Βενέδικτο που ήταν ήδη μεγάλος όταν εξελέγη, οι προηγούμενοι Πάπες εκλέγονταν κοντά στην ηλικία των 55 έως 65 ετών!

Ας ελπίσουμε κι εμείς ότι το ταξίδι του νέου Πάπα να είναι μεγάλο και να έχει καλά αποτελέσματα για όλο τον κόσμο και ιδιαιτέρως για όλους εκείνους που ευαγγελίζονται Χριστό και καταγγέλλουν την αγάπη Του.”

Οπως βλέπετε ο κ. Τζούμας έχει πληροφορίες ακόμη και για το τι συμβαίνει στο Κονκλάβιο των καρδιναλίων που εκλέγει τον Αγιότατο “επίσκοπο της πρεσβυτέρας αδελφής Εκκλησίας της αρχαίας Ρώμης”.!

Να μας επιτρέψει μόνον να του επιστήσουμε την προσοχή ότι ο νέος Πάπας είναι Ιησουίτης - και μάλιστα ο πρώτος Ιησουίτης Πάπας - και όχι Φραγκισκανός, αλλά πήρε επί σκοπού το όνομα Φραγκίσκος για επικοινωνιακούς λόγους.

Αλλά το πιο σπουδαίο που πρέπει να έχει υπόψη του ο κ. Τζούμας είναι ότι το ταξίδι του νέου Πάπα πρέπει να είναι τόσο μεγάλο ώστε να βαπτιστεί και να γίνει ορθόδοξος και να οδηγήσει στην ορθόδοξη κολυμβήθρα ένα δισεκατομμύριο διακόσια εκατομμύρια πιστούς που έχει τώρα αλυσοδεμένους στην πλάνη της Παπικής αίρεσης.

Αλλιώς ποιο Χριστό να καταγγείλει και ποιο Ευαγγέλιο;

No comments:

Post a Comment