Sunday, March 24, 2013

Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΣΕΒ. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ




Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΣΕΒ. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Η εγκύκλιος του Σεβ. Μητροπολίτη Ακαρνανίας Κοσμά, για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, είναι εγκύκλιος ενός αληθινά ορθόδοξου ιεράρχη. 

Δεν μιλά μόνον για τη νίκη της Ορθοδοξίας κατά την περίοδο της Εικονομαχίας, αλλά επεκτείνει την αναφορά και στις αιρέσεις της σύγχρονης εποχής και δη στον Οικουμενισμό.

Αναφέρει - μεταξύ άλλων - ο Σεβ. στην εγκύκλιό του: 

“Σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας, σήμερα που εορτάζουμε την αναστήλωσι των αγίων εικόνων, την νίκη κατά των εικονομάχων και το θρίαμβο της Εκκλησίας μας εναντίον όλων των ασεβών αιρετικών, ζούμε ως Ορθόδοξοι χριστιανοί χαρά μεγάλη.

Χαιρόμαστε σήμερα γιατί είμαστε μέλη του μυστικού σώματος της μόνης εν κόσμω Εκκλησίας, της Ορθοδοξίας μας.

Όμως έχουμε και λύπη, γιατί κάποιοι άλλοι εκκλησιαστικοί οργανισμοί, είτε παπικοί είτε προτεστάνται, θέλουν να λέγωνται Εκκλησίες κι όμως δεν είναι. Είναι αιρετικοί, αφού πρόδωσαν, διέστρεψαν, αλλοίωσαν την αμώμητο πίστι και έπεσαν σε πλάνες και φοβερές αιρέσεις. Έχουν κοσμικό φρόνημα και όχι εκκλησιαστικό, δεν έχουν ιερωσύνη και χαριτόβρυτα μυστήρια, δεν αγιάζονται, δεν σώζουν τον χριστιανό.

Χαιρόμαστε ακόμη για το ότι η Ορθοδοξία μας είναι η ψυχή του Ελληνικού Έθνους. Η Ορθοδοξία στην Ελλάδα βρίσκεται στο σπίτι της.

Σ’ αυτό το σημείο να εκφράσουμε μαζί με τη χαρά και λύπη.

Λύπη έχουμε γιατί παρ’ ότι η Ορθόδοξος Εκκλησία ανέστησε, διεφύλαξε, σκέπει πάντοτε την Πατρίδα, οι Έλληνες άφησαν εν πολλοίς την Ορθόδοξο αλήθεια και ζωή, δέχονται και δέχθηκαν κακοδοξίες, πλάνες, αιρέσεις, παραθρησκείες.

Ιδιαιτέρως να μνημονεύσουμε την παναίρεσι του Οικουμενισμού, ο οποίος με πανουργία και καταχθόνια σχέδια πλανά ακόμη και Ορθοδόξους, αμβλύνει την χριστιανική τους ευαισθησία και παρουσιάζει την αμώμητο Ορθοδοξία σαν τα άλλα ψευτοθρησκεύματα.”

Σαφέστατες οι θέσεις του Σεβασμιότατου τις οποίες εκφράζει με παρρησία και πόνο ψυχής. 

Φρονηματίζει και παιδαγωγεί τους πιστούς της Μητροπόλεώς του, αλλά και γενικώτερα το ποίμνιο της Εκκλησίας, για τις σύγχρονες αιρέσεις και δη για τον Οικουμενισμό και ομολογεί ορθοδόξως ότι η μόνη αληθινή Εκκλησία που έχει μυστήρια και χάρη Θεού και βεβαιότητα σωτηρίας είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Θεωρεί μάλιστα πραγματικό σφετερισμό τον όρο Εκκλησία από όσες χριστιανικές αιρετικές παραφυάδες (Παπισμό, Προτεσταντική πανσπερμία κτλ.) αμαύρωσαν τα δόγματα της Εκκλησίας.

Ο Σεβ. Ακαρνανίας - ένα πραγματικό κόσμημα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος - εμπνέει τους πιστούς με την αγία βιοτή του και με την ορθόδοξη ομολογία του.

No comments:

Post a Comment