Tuesday, March 19, 2013

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ...



ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ...

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======================

Οποιος τολμήσει να υποτιμήσει το νέο Πάπα θα βρεθεί μπροστά σε οδυνηρότατες εκπλήξεις.

Καταρχήν πρόκειται για μαίστρο της επικοινωνίας, που φρόντισε να έχει ιδιαίτερη - απόλυτα επιτυχημένη - συνάντηση με τους 5,000 δημοσιογράφους που κάλυψαν την ενθρόνισή του.

Προβάλλει έντονα ένα ηγέτη που καταργεί το πρωτόκολλο, στο Βατικανό, στο χώρο που αποθεώθηκε το πρωτόκολλο ανά τους αιώνες.

Παρουσιάζεται ως ηγέτης που αδιαφορεί για την προσωπική του ασφάλεια και κυκλοφορεί, χωρίς την προστασία της αλεξίσφαιρης καλύπτρας του ειδικού αυτοκινήτου με το οποίο κινούνται οι Πάπες από την εποχή που έγινε η δολοφονική απόπειρα κατά του προκατόχου του Πάπα Ιωάννη - Παύλου Β΄ (Βοιτύλα). 

Προβάλλει την εικόνα ενός στοργικού πατέρα που σταματά την πομπή για να ευλογήσει παιδιά και ανάπηρους, προς αμηχανία της προσωπικής του φρουράς. 

Πρόκειται για ηγέτη που ξέρει να μιλά με αμεσότητα για τρυφερότητα και καλωσύνη και που γνωρίζει να απευθύνεται στην ψυχή του μέσου ανθρώπου.


Ενώ η προπαγάνδα του Βατικανού τις προηγούμενες μέρες τον παρουσίασε ως δήθεν ντροπαλό μπροστά στα ΜΜΕ, στην πράξη τον είδαμε να μιλά πειστικά και άνετα στους δημοσιογράφους για σεβασμό της συνείδησης κάθε ανθρώπου (προσέξτε! ων Ιησουίτης!!!), πιστού και άπιστου, οπαδού του Παπισμού ή όχι.

Μιλά απαλά, υποβλητικά, σαγηνευτικά και πειστικά.

Λέγει ανέκδοτα με εύχαρι τρόπο και παρουσιάζει τον εαυτό του προστάτη των φτωχών, των γυναικών και των ανθρώπων που δυσπραγούν.

Η ανάγνωση του Ευαγγελίου στα Ελληνικά, στην τελετή της ενθρόνισης, έγινε για χάρη των Ουνιτών και όχι για χάρη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, όπως ανακριβώς έγραψαν ορισμένοι. Υπάρχει σχετικό βίντεο εκπρόσωπου του Βατικανού που το διευκρινίζει.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ήταν λίαν εμφανής η παρουσία των Ουνιτών στην κατακόμβη της βασιλικής του Αγίου Πέτρου, που πήγε να προσευχηθεί ο Πάπας Φραγκίσκος στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, πριν την τελετή της ενθρόνισης που του δόθηκε “το δακτυλίδι του αλιέως”.

Είναι σαφές ότι ο νέος Πάπας, που χρημάτισε και επόπτης των Ουνιτών της πατρίδας του, κινείται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου.

Συνοψίζουμε.

Αριστοτέχνης της επικοινωνίας, προβάλλει την παραδοσιακή πίστη του Παπισμού, μιλά για τρυφερότητα και αγάπη προς τους πονεμένους, και δείχνει πόσο Ουνιτικά θα κινηθεί στους διαλόγους.

Κακά ξεμπερδέματα, πατέρες και αδελφοί.!

Ο νέος Πάπας είναι professional. 

Πώς να τον αντιμετωπίσουν οι ερασιτέχνες οι δικοί μας;

No comments:

Post a Comment