Thursday, March 28, 2013

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ




Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================

Διαβάζουμε Ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής στη Romfea.gr:

“Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη  της Ομογένειας που επαγρυπνεί κατά την παρούσα δύσκολη κατάσταση που ταλανίζει την Κύπρο.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η Κύπρος θα δώσει την μάχη, θα επιβιώσει και θα ξεπεράσει την κρίση.

Ευχαρίστησε θερμότατα τον Αρχιεπίσκοπο και την Ομογένεια για όλες τις εκφράσεις συμπαράστασης και τις προσπάθειες στήριξης της Κύπρου με κάθε τρόπο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος θα συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση ηγετικών στελεχών Ελληνοαμερικανικών και Ελληνοκυπριακών οργανώσεων με σκοπό την από κοινού παρουσίαση και ανταλλαγή ιδεών και πρωτοβουλιών για την στήριξη Κυπριακού λαού.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 στις 3 μ.μ. στην Έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.”

Υπάρχουν άνθρωποι που απλά θορυβούν.

Υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσουν το μπαλκόνι και οι δημόσιες σχέσεις. 

Ευτυχώς όμως υπάρχουν και άνθρωποι, οι οποίοι χρησιμοποιούν το μυαλό που τους έδωσε ο Χριστός, για να ωφελήσουν και να γίνουν πρακτικά αποτελεσματικοί. 

Ενας από αυτούς είναι και ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος. 

Αντί να κάνει δηλώσεις για την κρίση στην Κύπρο, τηλεφώνησε στον Πρόεδρο της Κύπρου για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του και όρισε ήδη ημερομηνία σύγκλησης συνεδρίας για να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για να προωθηθεί βοήθεια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ενήργησε έτσι επειδή αυτό είναι το ήθος του. 

Το έκανε όμως και για ένα άλλο λόγο.

Επειδή αντιλαμβάνεται ότι η κρίση θα πλήξει την Κύπρο ανελέητα, θα είναι μακράς διαρκείας και θα δημιουργήσει καταστάσεις που δεν υποψιάζεται καν η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας.

No comments:

Post a Comment