Thursday, February 28, 2013

ΑΣΤΟΧΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ κ. M. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ




ΑΣΤΟΧΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάσαμε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” της Κυριακής, το ακόλουθο απόσπασμα από άρθρο του γνωστού δημοσιογράφου κ. Μιχάλη Ιγνατίου:

“Έτσι και αλλιώς, η σημερινή εκλογή του νέου προέδρου δεν θα αποτελέσει την τελευταία λέξη των πολιτών. Όποιος και αν εκλεγεί, θα είναι το εύκολο θύμα των δανειστών. Θα αναγκαστεί να αποδεχθεί ό,τι του θέσουν στο τραπέζι. Μόνο γέλια προκαλούν οι προεκλογικοί παλληκαρισμοί των κ. Αναστασιάδη και Μαλά, οι οποίοι δεν έχουν καμία δυνατότητα αντίστασης στην Τρόικα. Και το χειρότερο που θα συμβεί είναι ότι θα αποδειχθούν ανίκανοι να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους και να εφαρμόσουν το λεγόμενο «Κυπριακό Πρόγραμμα». Και η μη εφαρμογή σημαίνει νέα σκληρά μέτρα, νέο Μνημόνιο, αλλά και νέα λαϊκή εντολή... Οι δανειστές, που προσκαλέστηκαν στο νησί από τον Πρόεδρο Χριστόφια με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Αναστασιάδη, δεν σταματούν ούτε μπροστά στο Σύνταγμα...Και η εμπειρία από άλλες χώρες μάς αναγκάζει να προετοιμαζόμαστε για νέες εκλογές, αφού τα μέτρα που θα επιβάλει ο νέος πρόεδρος, όποιος και αν είναι, θα φέρουν φτώχεια, δυστυχία και εξαθλίωση...”

Κάνει εντύπωση η άποψη του κ. Ιγνατίου και πολλών άλλων, που πιστεύουν ότι οι μεν κ. Μαλάς και Αναστασιάδης έκαναν προεκλογικούς παλικαρισμούς έναντι της τρόικας, ενώ ο ευνοούμενός τους “φυσανέμης αρριβίστας” είχε σχέδιο ικανό να αποτρέψει τις αιματηρές θυσίες που θα μας επιβάλει η τρόικα.!!!

Κάνει όμως πολύ μεγαλύτερη εντύπωση το γεγονός ότι ο έγκριτος δημοσιογράφος δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί ότι οι κυβερνήσεις σε προεδρικά συστήματα δεν πέφτουν όπως πέφτουν οι κυβερνήσεις του πρωθυπουργικού συστήματος, που εξαρτούν την παραμονή τους στην εξουσία μόνον αν έχουν την “δεδηλωμένη” της Βουλής. 

Εδώ ο κ. Χριστόφιας κατέστρεψε κυριολεκτικά την Κύπρο! 

Και όμως! 

Ολοκλήρωσε τη θητεία του κανονικά σαν να μη συνέβηκε τίποτα! 

Και ο κ. Ιγνατίου; 

Προσπαθεί να μας πείσει ότι θα πέσει η νέα κυβέρνηση επειδή θα ληφθούν αυστηρά μέτρα που δρομολόγησε άλλωστε ο κ. Χριστόφιας;

Χρήσιμο είναι ο καλός δημοσιογράφος να προβληματιστεί για το εξής:

Πρόβλεψε νίκη του κ. Τσίπρα στις τελευταίες εθνικές εκλογές, αλλά ο κ. Σαμαράς είναι ο πρωθυπουργός. 

Πρόβλεψε ήττα του κ. Αναστασιάδη μόλις ανήγγειλε την υποψηφιότητά του, αλλά τελικά χθες εγκαθιδρύθηκε Πρόεδρος. 

Τώρα προβλέπει πτώση της κυβέρνησης επειδή θα βάλει σε εφαρμογή τα μέτρα που δρομολόγησε ο κ. Χριστόφιας....

Ισως πρέπει να απασχολήσει τον κ. Ιγνατίου, και πολλούς άλλους που έχουν την ίδια νοοτροπία, αν το wishful thinking είναι ασφαλής μέθοδος διάγνωσης των πολιτικών εξελίξεων....

No comments:

Post a Comment