Tuesday, February 26, 2013

ΠΩΣ ΔΙΑΚΕΙΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ;



ΠΩΣ ΔΙΑΚΕΙΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Αμφίσημα μηνύματα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες αναφορικά με τον προσανατολισμό του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεόφυτου για τον Οικουμενισμό.

Καταρχήν ας σημειωθεί κάτι πολύ σημαντικό. 

Στην ενθρόνιση του Μακαριότατου Βουλγαρίας, σε αντίθεση με όλες τις άλλες ενθρονίσεις Προκαθημένων που έχω υπόψη μου, δεν παρέστησαν έστω και εθιμοτυπικά - τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι φωτογραφίες - εκπρόσωποι αιρέσεων ή άλλων θρησκειών.

Επίσης η παραδοσιακή εμφάνιση του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας δεν φανερώνει ότι έχουμε να κάνουμε με νεωτεριστή και εκκοσμικευμένο ιεράρχη.

Δεν θα κρύψουμε πάντως τη θλίψη μας επειδή είδαμε φωτογραφία, που δημοσιεύθηκε στο ιστολόγιο “Ακτινές”, που δείχνει ότι ο Μακαριότατος Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος, ως Μητροπολίτης πήγε στο Βατικανό, για να απευθύνει από κοινού με την πολιτική ηγεσία της Βουλγαρίας, πρόσκληση προς τον Πάπα για να επισκεφθεί τη χώρα τους.

Φυσικά ο τότε Μητροπολίτης και νυν Πατριάρχης Βουλγαρίας δεν πήγε αυτοβούλως στο Βατικανό, αλλά εκ μέρους της Συνόδου. 

Να συμπληρώσουμε επίσης ότι η επιλήψιμη φωτογραφία δεν δείχνει ότι συμμετείχε σε κάποια συμπροσευχή, αλλά τούτο ουδόλως αναιρεί την προσωπική ευθύνη του Μακαριότατου για το ατόπημα.

Ας ελπίσουμε ότι η Εκκλησία της Βουλγαρίας τελικά θα παραμείνει μακρυά από το ΠΣΕ και τις άλλες οικουμενιστικές ασχημίες και ότι κατά τη διάρκεια της πατριαρχίας του Μακαριότατου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεόφυτου, θα τηρήσει παραδοσιακή γραμμή όπως έπραξε και κατά τη διάρκεια της πατριαρχίας του αείμνηστου προκατόχου του Μαξίμου.


No comments:

Post a Comment