Wednesday, February 13, 2013

Ο ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΑΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ ΙΣΤ΄




Ο ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΑΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ ΙΣΤ΄

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Διαβάζουμε ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου του 16ου σχολίασε στο Ελληνικό Πρόγραμμα "SBS" ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Στυλιανός, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την απόφαση του να παραιτηθεί.

Ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός μιλώντας στην Βάσω Μώραλη, μεταξύ άλλων τόνισε: "Είναι κάτι ασυνήθιστο για ηγέτες αυτού του ύψους και αυτής της ποιότητας! Ομολογώ ότι με εξέπληξε και με αιφνιδίασε. Από την άλλη μεριά με ενθουσίασε ο τρόπος με τον οποίο παραιτήθηκε και αυτά που επικαλέστηκε."

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: "Δεν γνωρίζω άλλον ηγέτη μη ορθόδοξο, ο οποίος θα έδινε τόσο μεγάλη σημασία στην προσευχή! Αφού όταν παραιτήθηκε είπε θα αφοσιωθώ στην προσευχή για το καλό της Εκκλησίας, μ' αυτό έδειξε την θεολογική του παιδεία!"

"Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι ο Πάπας παραιτήθηκε μόλις συμπλήρωσε 7 χρόνια, ο αριθμός εφτά έχει μια ιερότητα και δηλώνει την πληρότητα", πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας.

Να αναφερθεί ότι ο κ. Στυλιανός υπογράμμισε ότι ενθουσιάστηκε από τα διάφορα σημεία που ανέφερε ο Πάπας όταν παραιτήθηκε, τονίζοντας ότι "ουσιαστικά ο Πάπας Βενέδικτος δεν παραιτείται, αλλά τοποθετείται σε άλλο χώρο και με άλλα όπλα."

Επίσης ερωτηθείς για τα χρόνια που ο κ. Στυλιανός, είχε καθηγητή τον Καρδινάλιο Ράτσιγκερ, τόνισε: "Όταν ο Πάπας ως Καθηγητής εδίδασκε οι τεράστιες αίθουσες ήταν κατάμεστες, ως διδάσκαλος ήταν ανυπέρβλητος! Ήταν ο πλέον επιτυχημένος και είχε πάντοτε θαυμαστές από όλα τα μέρη του κόσμου."

"Να ξέρετε ότι ο Πάπας ήτανε πάντοτε φιλορθόδοξος, μέχρι σημείου να είμαστε ενθουσιώδεις", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανός.”

Δηλώσεις αντάξιες ενός Στυλιανού Χαρκιανάκι.!!! 

Να το ξέρει ο Παναγιότατος! 

Θα δώσει λόγο στο Θεό επειδή τον εξέλεξε Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας και επειδή δεν τον καθαίρεσε για τα κατά συρροήν κακουργήματα που διέπραξε κατά της αμωμήτου ημών πίστεως για τέσσερις σχεδόν δεκαετίες ως Αρχιεπίσκοπος και για άλλα είκοσι χρόνια προηγουμένως ως κληρικός του Θρόνου. 

Ποτέ δεν είναι αργά, Παναγιότατε, να απαλλάξετε τον Ελληνισμό της Αυστραλίας και την Ορθόδοξη Εκκλησία από τον λυκοποιμένα Στυλιανό Χαρκιανάκι.

Οσο για το φιλορθόδοξο φρόνημα του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι με τα κριτήρια της Ορθοδοξίας του κ. Χαρκιανάκι είναι απολύτως φιλορθόδοξος ο "Αγιότατος επίσκοπος της πρεσβυτέρας αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης”. 

Φιλορθόδοξος, Σεβασμιότατε, ήταν και ο “Δρυίδης” Πριμάτος του Αγγλικανισμού, ο οποίος μάλιστα έκανε τη διδακτορική του διατριβή στη θεολογία του Λόσκυ.

Ποιος κέρδισε από την υποτιθέμενη φιλορθοδοξία του; Ο Νεοπαγανισμός, η “χειροτονία” γυναικών, ομοφυλοφίλων ακόμη και αγνωστικιστών ως “επισκόπων” του Αγγλικανισμού;

Αν αγαπούσε την Ορθοδοξία ο Πάπας Βενέδικτος θα γινόταν ορθόδοξος. 

Η αλήθεια φυσικά είναι διαφορετική. Οχι μόνον δεν είναι φιλορθόδοξος ο Παπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄, αλλά έχει καθαρά αντορθόδοξες μεσαιωνικές αντιλήψεις για τον παπικό θεσμό.

Στη Β΄Βατικάνεια Σύνοδο όντως ως καρδινάλιος προσπάθησε να περάσει κάποιες φιλορθόδοξες θέσεις, αλλά στη συνέχεια είναι τοις πάσιν γνωστόν ότι κατέστη το προπύργιο του πιο συντηρητικού και Μεσαιωνικού ρεύματος του Παπισμού. 

Αν στα μάτια του κ. Χαρκιανάκι αυτό είναι φιλορθοδοξία τότε we know for sure πόσο ορθόδοξος είναι ο ίδιος.

Αλλά εδώ που τα λέμε ποιος παραξενεύτηκε με όσα εξεστόμισε ο ανεκδιήγητος Αυστραλίας; 

Ποιος περίμενε να ακούσει κελάηδημα αηδονιού από ένα θεολογικό κοράκι, που μελωδεί κακόδοξη παραφωνία;

Αυτός που - μεταξύ άλλων ανομημάτων - συνομολόγησε την προδοτική για την Ορθοδοξία Συμφωνία του Μπαλαμάντ για τις λεγόμενες “αδελφές Εκκλησίες”, φυσικό είναι να θεωρεί τον αιρεσιάρχη της Ρώμης φιλορθόδοξο με τα δικά του πάντοτε κακόδοξα κριτήρια περί Ορθοδοξίας.

Οι δηλώσεις του κ. Στυλιανού όμως εκτός από κακόδοξες δείχνουν ότι ο Σεβασμιότατος γέρασε πολύ και λέγει κουβέντες που φανερώνουν μεγάλη κατάπτωση νοητικών δυνάμεων. 

Συγκεκριμένα οι ασυναρτησίες που αράδιασε για την ιερότητα του αριθμού επτά ως σημαδιακές για την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ προκαλούν ειρωνικά μειδιάματα σε κάθε εχέφρονα άνθρωπο που δεν έβαλε υποθήκη το μυαλό του.

Ολοι γνωρίζουν ποιες πιέσεις δέχεται το Βατικανό μετά την αποκάλυψη της αδιαμφισβήτητης διασύνδεσής του με τη μαφία και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. 

Αν σ’ αυτά συνυπολογιστεί και ο πρωταγωνιστικός ρόλος που διαδραμάτισε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ για την κάλυψη των παιδεραστών Φραγκοπαπάδων, κατανοεί πλήρως γιατί παραιτήθηκε. 

Να μας λείπουν, λοιπόν, οι “υψηλές” θεολογίες για το συμβολισμό του αριθμού επτά.

Πάντως αφού τόσο πολύ εμπνέεται από την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ ο Σεβ. Αυστραλίας, καιρός είναι να τον μιμηθεί και να παραιτηθεί για να αφιερωθεί στην προσευχή. 

Και όταν λέμε προσευχή δεν εννοούμε τη συγγραφή ποιημάτων στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Γιανναράς. Τέτοια “υμνολογία” να μας λείπει. 

No comments:

Post a Comment