Tuesday, February 26, 2013

ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ! ΓΛΥΤΩΣΑ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ!




ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ! ΓΛΥΤΩΣΑ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==================

Χάριτας πολλάς και ευγνωμοσύνη αίδιον χρωστώ στον ιδιοκτήτη του Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ, κ. Νίκο Παπαχρήστου, ο οποίος αναδημοσίευσε το πιο κάτω ρεπορτάζ από το News.gr, για την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄. 

Η ανάγνωση του ρεπορτάζ με ανακούφισε από τον αβάστακτο πόνο και τον αγιάτρευτο καυμό που με βασάνιζε τον τελευταίο καιρό, που δεν με άφηνε το βράδυ να κλείσω μάτι, ώστε σκεφτόμουνα να καταφύγω σε γιατρό για να μου δώσει συνταγή για χάπια του ύπνου.

Αναφέρει λοιπόν η ανταπόκριση:

“Ο Πάπας Βενέδικτος θα διατηρήσει τον τίτλο του και μετά την παραίτησή του, θα είναι δηλαδή "επίτιμος Πάπας", θα μπορεί να φέρει την παπική τιάρα και θα τον προσφωνούν "Η Αυτού Αγιότης", όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του Βατικανού, λύνοντας μερικές από τις τυπικές απορίες σχετικά με την πρωτοφανή κατάσταση που ακολουθεί την παραίτηση ενός Πάπα.

Σύμφωνα με τον πατέρα Φεντερίκο Λομπάρντι, ο απερχόμενος Ποντίφικας μετά την παραίτηση του θα εξακολουθήσει να ονομάζεται Πάπας Βενέδικτος και δεν θα χρησιμοποιήσει το Τζόζεφ Ρέιτσινγκερ.

Ο Πάπας σύμφωνα με τον Εκπρόσωπό του συμφώνησε να παραδώσει τα κόκκινα παπούτσια - σήμα κατατεθέν - και από τώρα και στο εξής θα φορά ένα ζευγάρι καφέ χρώματος το οποίο του χάρισαν κατά την επίσκεψή του στο Μεξικό.

Όσον αφορά την περιβολή του, ο Βενέδικτος θα φορά τα λευκά του ράσα - χωρίς όμως καπέλο ή κοσμήματα. Επίσης, μαζί με τα παπικά υποδήματα θα παραδώσει το χρυσό του δαχτυλίδι - γνωστό ως "το δαχτυλίδι του ψαρά" - και η προσωπική του σφραγίδα, η παπική βούλα, θα καταστραφεί όπως επιτάσσει η παράδοση

Ο Ποντίφικας θα λειτουργήσει για τελευταία φορά αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη το πρωί θα παραιτηθεί.Το προσωπικό του αρχείο θα πακεταριστεί και στις 9.00 το βράδυ της Πέμπτης  και η προσωπική του φρουρά των Ελβετών Φρουρών θα σταματήσει να τον προστατεύει.

Την ίδια ώρα θα αναχωρήσει για την εξοχική του κατοικία στο Καστέλ Γκαντόλφο, και θα φρουρείται από την αστυνομία του Βατικανού.”

Δόξα σοι ο Θεός που γλυτώσαμε από τα χάπια του ύπνου! 

Δεν μπορούσα, ρε αδελφέ, να κοιμηθώ το βράδυ! 

Μα είναι ποτέ δυνατόν να μην ξέρω τι χρώμα σκαρπίνια θα φορά ο Πάπας; 

Να αγνοώ αν θα εξακολουθήσει - και μετά την παραίτησή του - να ονομάζεται Βενέδικτος ή Ιωσήφ Ράτσιγκερ ή αν θα προσφωνείται Αγιότατος ή κάτι παρεμφερές; 

Αν θα φορά άσπρα ή ροζ ενδύματα; 

Αν θα τον φρουρούν οι Ελβετοί σωματοφύλακες ή η αστυνομία του Βατικανού; 

Αν θα του επιτρέπουν να συνεχίσει να φορά κοσμήματα ή καπέλλο ή να φέρει το δακτυλίδι του “ψαρά” στο δάκτυλο; 

Mε το ρεπορτάζ όλα αυτά διευκρινίστηκαν

Εξακολουθούν όμως να υπάρχουν ορισμένες εκκρεμότητες.

Επί παραδείγματι:

Τι θα συμβεί με τις δανδέλες που φορά ο Αγιότατος “επίσκοπος της πρεσβυτέρας αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης”;

Θα εξακολουθήσει να τις φορά και μετά την παραίτησή του ή θα τις αποποιηθεί;

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να πληροφορηθούμε ποιος θα διασκεδάζει τον Αγιότατο τώρα που οι Ελβετοφρουροί δεν θα συνεχίσουν τη διαφύλαξή του. 

Μήπως εκτός από τους αστυνομικούς του Βατικανού - τους νέους του σωματοφύλακες -, οι ακροβάτες που τον διασκέδασαν την προηγούμενη φορά, θα διαδραματίσουν κάποιο ρόλο;

Ακόμη! Θα εξακολουθήσει να έχει μπάτλερ ο Αγιότατος ή θα του τον καταργήσουν κι αυτόν; 

Επίσης! Μια και θα του απαγορεύσουν να φορά το δακτυλίδι του "ψαρά", θα του επιτρέψουν τουλάχιστον να φορά το δακτυλίδι κάποιου Ελβετοφρουρού ή ακροβάτη;

Οταν με το καλό διευκρινιστούν και αυτές οι μικρολεπτομέρειες θα μας φύγει κάθε έγνοια και στεναχώρια.

Και μια τελευταία ερώτηση:

Τώρα που με το καλό θα παραιτηθεί από το θρόνο του ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄, η αστυνομία του Βατικανού που θα αναλάβει τη φρούρησή του, θα τον οδηγήσει σιδηροδέσμιο στη Χάγη για να δώσει λόγο για το κατ’ εξακολούθηση έγκλημα σε βάρος δεκάδων χιλιάδων αθώων παιδιών θυμάτων των φραγκοπαπάδων που κάλυπτε ή θα την βγάλει αλώβητος;

Αυτό φοβάμαι! Για να μη στενοχωρηθεί κιόλας ο αρχηγός του αντι-οικουμενιστικού αγώνα μιας και ο Ράτσιγκερ είναι σπουδαίος ακαδημαικός θεολόγος!!!

No comments:

Post a Comment