Monday, June 18, 2012

ΟΞΥΝΕΤΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ


ΟΞΥΝΕΤΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

================


Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες”:


“Η Γυναικεία Σερβική Μοναστική αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αναλήψεως –Ζίτσας στο Ovčarsko-kablarskoj klisuri, διέκοψε την κοινωνία με το Πατριαρχείο Σερβίας και κατηγορεί τον Πατριάρχη Σερβίας για οικουμενισμό.


Συγκεκριμένα η ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αναλήψεως (Επισκοπή Ζίτσας) ανακοίνωσε ότι διακόπτει κάθε σχέση με το Πατριαρχείο Σερβίας λόγω οικουμενισμού και προσχωρεί στον επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιο.


Μετά την ανακοίνωση ο Επίσκοπος Ζίτσας Χρυσόστομος, με τη βοήθεια της τοπικής αστυνομίας και μερικών κληρικών προσπάθησαν να καταλάβουν το μοναστήρι και να εκδιώξουν της μοναχές.


Παρά την συμπαράσταση πολλών πιστών κατοίκων οι μοναχές εκδιώχθηκαν τελικά από την Ιερά Μονή.”


Διερωτόμαστε ειλικρινά τι συμβαίνει! Δεν προτίθεται όντως ο Σεβασμιότατος κ. Αρτέμιος να προβεί σε χειροτονίες επισκόπων, όπως ανέφερε σε πρόσφατη του συνέντευξη, ή μήπως με τη συμμετοχή δεύτερου Σέρβου επισκόπου θα προχωρήσει στην παγίωση σχίσματος με τη χειροτονία νέων επισκόπων;


Ιστολόγια που υποστηρίζουν τον Σεβασμιότατο κ. Αρτέμιο φαίνεται να μας προετοιμάζουν για το ενδεχόμενο χειροτονίας νέων επισκόπων με τη συνδρομή και δεύτερου επισκόπου της Σερβικής Εκκλησίας που θα προσχωρήσει στην ομάδα του Σεβ. κ. Αρτέμιου.


Είναι ακριβείς οι πληροφορίες αυτών των ιστολογίων ή μπλοφάρουν για να εκβιάσουν εξελίξεις;


Δεν είμαστε φυσικά σε θέση να γνωρίζουμε.


Απλά προσευχόμαστε να μη μεγαλώσει το κακό και να βρεθεί άμεσος τρόπος να επουλωθούν τα υφιστάμενα τραύματα στην ομόδοξή μας Εκκλησία της Σερβίας.

No comments:

Post a Comment