Thursday, June 21, 2012

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗ ΡΗΣΗ: "ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΔΕΞΙ ή ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ;"


ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ: “ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΔΕΞΙ ή ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ;”


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=================


Διαβάζουμε στο καλό ιστολόγιο “Ρωμαίικο Οδοιπορικό”:


“Στὰ θέματα τῆς Πατρίδος δὲν ἤθελε οἱ Χριστιανοὶ νὰ εἶναι ἀδιάφοροι. Πολὺ λυπόταν ποὺ ἔβλεπε πνευματικοὺς ἀνθρώπους νὰ ἐπιζητοῦν νὰ βολευθοῦν οἱ ἴδιοι καὶ νὰ μὴν ἐνδιαφέρωνται γιὰ τὴν πατρίδα. Ὁ καημός του καὶ ἡ ἀπορία τοῦ ἦταν πὼς οἱ ὑπεύθυνοι δὲν ἀντιλαμβάνονται ποὺ ὁδηγούμαστε. Ὁ ἴδιος ἀπὸ παλαιὰ διέβλεπε τὴν σημερινὴ κατάσταση καὶ ἀνησυχοῦσε, ἀλλὰ δὲν διέσπειρε τὶς ἀνησυχίες του στὸν κόσμο. Ἔλεγε: «Ἀπό το κακὸ ποὺ ἐπικρατεῖ σήμερα θὰ βγεῖ μεγάλο καλό».


Λυπόταν γιὰ τὴν πνευματικὴ κατάπτωση τῶν πολιτῶν. Μιλοῦσε αὐστηρὰ γιὰ αὐτοὺς ποὺ ψήφιζαν ἀντιχριστιανικοὺς νόμους. Λυπήθηκε γιὰ τὴν ἀλλαγὴ τῆς γλώσσας καὶ εἶπε: «Ἡ ἑπόμενη γενεὰ θὰ φέρει Γερμανοὺς νὰ μᾶς μάθουν τὴν γλώσσα μας, καὶ τὰ παιδιά μας θὰ μᾶς φτύνουν». Ἔγραφε σὲ ἐπιστολή του: «Αὐτοὶ ποὺ κατάργησαν τὰ Ἀρχαία πάλι θὰ τὰ ξαναφέρουν».


Ακούν τι λέγει ο Αγιος Γέροντας όσοι έσπευσαν αφρόνως αλλά και αντιχριστιανικά να υποστηρίξουν τον φαιδρό φασίστα κ. Καρατζαφέρη - τον και πρώην ιδιοκτήτη modeling agency -, ο οποίος - συν τοις άλλοις - πρόβαλε σε περίοπτη θέση την υποψηφιότητα του ρατσιστή κ. Κώστα Πλεύρη του μέντορα του εν Ελλάδι φασισμού και συνήγορου του Δωδεκαθεισμού;


Συνειδητοποιούν το μέγεθος του εγκλήματός τους όσοι εύχονταν να γίνουν κυβέρνηση ή και ψήφισαν τους Εκκλησιομάχους και εθνομηδενιστές του “Σύριζα” τους οποίους έχουν τη θρασύτητα ακόμη και τώρα να θεωρούν ως καλύτερη επιλογή από τη “Νέα Δημοκρατία”;


Διευκρινίζω το αυτονόητο!


Δεν αισθάνομαι καμιά ανάγκη να γίνω απολογητής της “Νέας Δημοκρατίας” ή του κ. Σαμαρά, αλλά δεν μπορώ να είμαι τυφλός για όσα καλά κάνουν και λέγουν, ούτε και έχω δικαίωμα να παραγνωρίζω το γεγονός ότι σε σύγκριση με τον “Σύριζα” υπερτερούν σε ασύγκριτο βαθμό.


Αυτό που μετρά είναι ότι υπάρχουν δυστυχώς συνειδητοί χριστιανοί που ψήφισαν τους νοσταλγούς του χιτλερισμού (ΛΑΟΣ και “Χρυσή Αυγή”) ή τους Εκκλησιομάχους και εθνομηδενιστές (“Σύριζα”).


Οφείλουν να αναγνωρίσουν και να ομολογήσουν το αμάρτημά τους ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Οχι να ζητούν από πάνω και τα ρέστα!


Αλίμονον αν συνειδητοί χριστιανοί ψηφίζουν ναζιστικά, ρατσιστικά και Δωδεκαθειστικά κόμματα ή κόμματα που εκφράζουν από δεκαετίες την Εκκλησιομαχία και τον εθνομηδενισμό!


Η δική μας θέση για τα κόμματα - όλα ανεξαίρετα τα κόμματα - είναι η θέση που μας δίδαξαν οι Γέροντες Παίσιος και Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος που εξέφραζαν την μακραίωνη πίστη της Εκκλησίας αναφορικά με τις προσδοκίες που μπορούμε να τρέφουμε για την κοσμική εξουσία.


Σε κάθε περίπτωση θα ψηφίζουμε μεταξύ των κομμάτων όχι το ιδανικό - ούτε για ανέκδοτο δεν μπορεί να υπάρξει ιδανικό - κόμμα, αλλά “το λιγότερο κακό.”

No comments:

Post a Comment