Thursday, June 21, 2012

ΠΕΝΤΕ ΟΡΘΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ


ΠΕΝΤΕ ΟΡΘΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===============


Επισημαίνουμε πέντε ορθές κινήσεις του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Σαμαρά.


1.) Καταρχήν επικαλέστηκε τη βοήθεια του Θεού άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του - πράξη πρωτάκουστη για τα χρονικά των πολιτικών στην Ελλάδα.


2.) Παρόλον ότι πολύ ορθά περιόρισε δραστικά τον αριθμό των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών της νέας κυβέρνησης, φρόνισε να ανασυστήσει το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης για να δείξει μεταξύ άλλων και τη σημασία που αποδίδει για τα εθνικά μας θέματα με τους Σκοπιανούς και τους Τούρκους.


3.) Παράλληλα προχώρησε στην ανασύσταση του υπουργείου ναυτιλίας για να δείξει τη σημασία που αποδίδει στο Αιγαίο και στη νησιωτική Ελλάδα, αλλά και την προσήλωσή του στο μοντέλο της ανάπτυξης ως τρόπου που θα βοηθήσει την πατρίδα μας να ανακάμψει οικονομικά, αφού η ναυτιλία υπήρξε ανέκαθεν ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες εσόδων του Νεοελληνικού κράτους.


4.) Ανέθεσε το υπουργείο παιδείας - που μετονόμασε σε υπουργείο παιδείας, Θρησκευμάτων, πολιτισμού και αθλητισμού - στον κ. Αρβανιτόπουλο διαπρεπή επιστήμονα, Καθηγητή του Παντείου πανεπιστημίου, ευσεβή άνθρωπο και πολιτευτή που έχει κάθε καλή διάθεση να δώσει στα Ελληνόπουλα παιδεία βασισμένη στην Ορθοδοξία και τη φιλοπατρία.


Οίκοθεν νοείται ότι η ενέργεια αυτή του κ. Σαμαρά πρέπει να εκτιμηθεί ιδιαίτερα επειδή - όπως είναι φυσικό - σε ένα μεγάλο κόμμα υπάρχουν στελέχη που δεν διέπονται από χριστιανικές αρχές.


Ως εκ τούτου η επιλογή του κ. Αρβανιτόπουλου για το υπουργείο παιδείας δείχνει την πρόθεση του κ. πρωθυπουργού να προωθήσει ανθρώπους με υγιή φρονήματα που θα δώσουν ελληνορθόδοξο χαρακτήρα στη μόρφωση των παιδιών μας.


5.) Τέλος να εξάρουμε το υπερκομματικό προφίλ που προβάλλει ο κ. Σαμαράς άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του.


Απευθύνεται προς όλους του Ελληνες πέραν από κομματικούς και ιδεολογικούς διαχωρισμούς όπως φαίνεται και από την έκκλησή του για να συνδράμουν όλοι με πνεύμα εθνικής ομοψυχίας την προσπάθεια διάσωσης της πατρίδας μας που διατρέχει θανάσιμους κινδύνους από ποικιλώνυμους εχθρούς.

No comments:

Post a Comment