Tuesday, April 12, 2011

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Ιδού και μια ευχάριστη είδηση από το μέτωπο των σχισματικών.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

_____________


Σύμφωνα με πληροφορίες του Εκκλησιαστικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Ρομφαία” μια ομάδα σχισματικών με δέκα επισκόπους, που αυτοαποκαλείται “Ιερά Σύνοδος του Μιλάνου”, ζήτησε να υπαχθεί υπό τη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Ρωσίας.


Οι δικαιοδοσίες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ωκεανίας αλλά και της Ασίας κανονικά πρέπει να υπαχθούν στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για να σταματήσει ο εθνοφυλετικός τραγέλαφος που παρατηρείται σήμερα.


Εντούτοις χαιρετίζουμε, με όλη μας την καρδιά, την απόφαση των πιστών, που ακολουθούν τον Μητροπολίτη Μεδιολάνων Ευλόγιο, να υποβάλουν ομοθυμαδόν αίτημα προς το Ρωσικό Πατριαρχείο για να ενταχθούν υπό τη δικαιοδοσία του, επειδή έτσι θα αποκτήσουν κανονικό κύρος και υποστατά μυστήρια και θα βρίσκονται σε πλήρη κοινωνία με τις υπόλοιπες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ

_____________


Αυτή είναι μια πολύ ευχάριστη κατάληξη ενός σχίσματος, η οποία δυστυχώς δεν συμβαίνει τακτικά.


Οι μη συντεταγμένες αποτειχίσεις στην καλύτερη των περιπτώσεων οδηγούνται σε εκφυλισμό και διάλυση και στη χειρότερη παγιώνονται σε σχίσμα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Αγιος Θεός βοήθησε και η σχισματική ομάδα της λεγόμενης “Συνόδου του Μιλάνου” έχει υποβάλει αίτημα για να επιστρέψει στους κόλπους της Εκκλησίας.


Τω Αγίω Θεώ η δόξα!


Κύριος ο Θεός μνησθείη εν Ημέρα Κρίσεως πάντων όσων συνετέλεσαν στην άρση του σχίσματος.


ΟΙ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΕΣ

__________


Ευχόμαστε να προβληματιστούν θετικά από το γεγονός και οι ημέτεροι νεοφώτιστοι της αποτείχισης.


Το συμπέρασμα που οι ίδιοι εξάγουν είναι ότι ο Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος δεν κατάλαβε τους Ιερούς Κανόνες και τους Αγίους Πατέρες, ενώ οι ίδιοι οι αποτειχιστές τους ερμηνεύουν σωστά!!!.


Αλήθεια! Γιατί αναφέρονται μόνον στο π. Επιφάνιο; Αγνοούν ότι και ο Αγιος Ιουστίνος Πόποβιτς είχε εντονότατες αντιρρήσεις για τα σχίσματα και τις αποτειχίσεις; Μήπως διαλανθάνει της προσοχής τους ότι διέκοψε το μνημόσυνο του Πατριάρχη Σερβίας, αλλά ότι το επανέλαβε σε μεταγενέστερο στάδιο (όπως έπραξαν και οι Μητροπολίτες Φλωρίνης Αυγουστίνος, Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος και Παραμυθίας Παύλος); Η μήπως αγνοούν ποιος βρισκόταν πίσω από τη διακοπή του μνημοσύνου του Πατριάρχη Αθηναγόρα;


ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!!

____________


Ολες οι Αυτοκέφαλες Εκκλησίες, το Αγιον Ορος, αλλά και όλοι όσοι αγωνίζονται εναντίον του Οικουμενισμού έπεσαν στην πλάνη - κατά την άποψη των αποτειχιστών πάντοτε - επειδή βρίσκονται σε κοινωνία με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Και επειδή όσοι κοινωνούν με τον “ακοινώνητο” είναι όλοι πλανεμένοι (αλήθεια ποια Σύνοδος και πότε κατέστησε τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως “ακοινώνητο”;), έτσι ανέλαβαν οι ίδιοι την ευθύνη να εξάγουν την Εκκλησία εκ της γης της οικουμενιστικής Αιγύπτου εις την γην της επαγγελίας της αποτειχίσεως!!!


Την αληθινή Εκκλησία αποτελούν πια οι τρεις ιερείς της Ρωσίας, που αποτειχίσθηκαν, αλλά και οι τρεις λαικοί της Εκκλησίας της Ελλάδος, που υπέγραψαν το κείμενο της αποτειχίσεως και το οποίο υπογράφουν εξ ονόματος άλλων λαικών ή και κληρικών ή και μοναχών (άγνωστον πόσων).


ΠΕΡΙ "ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ"!!!

_________


Αυτοί εκπροσωπούν την αληθινή Εκκλησία, η οποία παρακαλώ - κατά τους αποτειχιστές πάντοτε -, βρίσκεται σε “κοινωνία” με την “Διαχρονική Εκκλησία”.


Ολοι οι επίσκοποι και όλες οι Εκκλησίες πλανήθηκαν και έμειναν αυτοί μόνοι μονώτατοι - οι καυμένοι - και κουβαλούν ως άλλοι Ατλαντες την Ορθοδοξία στους ώμους τους.


Από κανονικό δίκαιο και δογματική, όπως βλέπετε, δεν τα πάνε άσχημα, αλλά και από ταπείνωση δεν έχουν το ταίρι τους!!!


Μήπως, αντί να διαβάζουν τους Πατέρες και τους Κανόνες και να τους παρερμηνεύουν τόσο προκλητικά, θα ήταν καλύτερα να μάθουν τα στοιχειώδη για τη Μεταρρύθμιση και τον Λούθηρο, όπου και θα βρουν ανεπτυγμένη πολύ διεξοδικά την περί “αοράτου Εκκλησίας” διδασκαλία, την οποία οι ίδιοι νομίζουν ότι ορθοδοξοποίησαν επειδή τη βάφτισαν “Διαχρονική Εκκλησία”;


Ποιος Πατέρας της Εκκλησίας χρησιμοποεί αυτόν τον όρο; Ασφαλώς κανένας. Εκτός και αν μεταξύ των Αγίων Πατέρων συγκαταλέγουν τον Λούθηρο και τους ομόφρονές του.


ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΠΛΑΝΗΘΗΚΑΝ!!!

___________


Οι πάντες πλανήθηκαν και κατεπόθησαν υπό της πλάνης. Ολες οι Αυτοκέφαλες Εκκλησίες. Ακόμη και η Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία, με την ιστορική απόφαση της ιεραρχίας της, έβαλε την ταφόπετρα στην πορεία των οικουμενιστικών σχεδιασμών. Ακόμη και το Αγιον Ορος, που συνεχώς διαμαρτύρεται για κάθε οικουμενιστική παρέκκλιση. Ακόμη και οι Εκκλησία της Βουλγαρίας, η οποία αρνείται ακόμη και να συμμετάσχει στο διάλογο με τους Παπικούς. Ακόμη και το Πατριαρχείο Γεωργίας, το οποίο - όπως και η Εκκλησία της Βουλγαρίας - απεχώρησαν από το ΠΣΕ.


Ακόμη και οι αρχιερείς και οι ιερείς και οι μοναχοί και οι λαικοί, που υπέγραψαν την “Ομολογία πίστεως για τον Οικουμενισμό”, εκ των οποίων ουδείς προχώρησε σε αποτείχιση.

Αλήθεια! Γιατί οι αποτειχιστές επικαλούνται τον π. Θεόδωρο Ζήση και τον π. Γεώργιο Μεταλληνό για να δικαιολογήσουν τις δικές τους ενέργειες; Δεν κατανοούν ότι εκτίθενται ανεπανόρθωτα, όταν τους επικαλούνται, αφού οι ίδιοι δεν προχώρησαν σε αποτείχιση; Εκτός και αν υιοθετούν τη θεωρία της “εικαζομένης συναίνεσης” για την αποτείχιση.


ΠΟΤΕ ΗΛΘΑΝ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ;

__________


Ο Οικουμενισμός, ως γνωστόν, άρχισε πριν εκατό τόσα χρόνια. Πότε ήλθαν εις εαυτόν οι αποτειχιστές και αντελήφθησαν ότι όλο αυτό το τσουνάμι της πλάνης κατέπνιξε την Εκκλησία από περάτων έως περάτων;


Μόνον αφού τα χάλασαν με τον οικείο επίσκοπο! Επειδή - αυτό είναι αλήθεια - δεν τους συμπεριφέρθηκε σαν αληθινός πατέρας νομίζουν ότι έχουν δικαίωμα να ενεργούν όπως ενεργούν!


Εχω την εντύπωση ότι το θέμα μπορεί να λυθεί πολύ απλά. Αύριο την Κυριακή των Βαίων ας πάνε να εκκλησιαστούν στην ενορία τους ή αν έχουν συναισθηματική δυσκολία να το κάνουν ας πάνε σε κάποια όμορη ενορία ή Μητρόπολη και ας αφήσουν κατά μέρος τα προτεσταντιλίκια για την “Διαχρονική Εκκλησία” και τις ανοησίες περί καταπόσεως υπό της αιρέσεως των πάντων.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ “Ι. ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ” ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ

============


Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr η λεγόμενη «Ιερά Σύνοδος του Μιλάνου», ζητά να ενταχθεί κάτω από το ωμοφόριο της Ρωσικής Εκκλησίας.


Ο λεγόμενος Μητροπολίτης Μεδιολάνων Ευλόγιος (Hessler) πριν λίγες μέρες, ανακοίνωσε επίσημα την διακοπή κοινωνίας με τους σχισματικούς, και την επιθυμία του να έρθει στην δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Μόσχας.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Ευλόγιος σε δήλωσή του ανέφερε, ότι «οι πιστοί και ο κλήρος της Συνόδου του Μιλάνου, ομόφωνα αναγνωρίζουν τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, και επιθυμούν να αποκτήσουν την πνευματική ενότητα με την Εκκλησία της Ρωσίας».

Να σημειωθεί, ότι ο μητροπολίτης Ευλόγιος χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μητροπολίτη Σουρόζ Αντώνιο (Μπλούμ), και υπηρέτησε ως κληρικός στην Ιταλία.

Αργότερα πέρασε στην δικαιοδοσία των σχισματικών «ορθόδοξη Εκκλησία της Πορτογαλίας», όπου το 1984 χειροτονήθηκε Επίσκοπος Μιλάνου.

Το 1990 ανακοίνωσε την δημιουργία νέας εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας, με το όνομα “Ορθόδοξος Αυτόνομη Αρχιεπισκοπή Δυτικής Ευρώπης” - (Ιερά Σύνοδος του Μιλάνου).

Τέλος, να σημειωθεί, ότι η λεγόμενη «Ιερά Σύνοδος του Μιλάνου» έχει δέκα επισκόπους.


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

2 comments:

  1. Αδελφέ μου είμαι νεοημερολογίτης, διαβάζω και το δικό σου blog.

    Γνωρίζω τις φοβερές προδοσίες των οικουμενιστών Προκαθημένων των Ορθοδόξων τοπικών Εκκλησιών στο Π. Σ. Ε (Σατανοεκκλησιων), και την υποταγή τους στον αντίχριστο Πάπα, και τρέμω καθημερινά και αναρωτιέμαι αν βρίσκομαι στην Εκκλησία του Χριστού. Εσένα τι σε κάνει να είσαι τόσο σίγουρος, και να ομιλείς με τόσο απόλυτο τρόπο;

    Δεν γνωρίζεις την διδασκαλία των Γραφών και τους Πνευματοφόρους Πατέρες της Ορθοδοξίας μας;

    άρα γε γινώσκεις α αναγινώσκεις;
    (Πράξεις 8,30 ).

    Καλή Ανάσταση!
    Κώστας Αργυρακόπουλος
    Μόντρεαλ-Καναδά.

    ReplyDelete
  2. Αγαπητέ κ. Ασημακόπουλε. Ευχαριστώ για το σχόλιό σας. Θα σας απαντήσω με άρθρο σε λίγο.

    ReplyDelete