Monday, April 11, 2011

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΡΟΣΟΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΗΤΩΝ






Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΗΤΩΝ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Ακόμη μια εγκύκλιος αρχιερέως της Ελλαδικής Εκκλησίας που δείχνει το μέγεθος της φιλανθρωπίας που σηκώνει στους ασθενικούς οικονομικά ώμους της η Εκκλησία της Ελλάδος.


Ενώ η Πολιτεία άρπαξε το 96% της περιουσίας της η Εκκλησία προσπαθεί να βοηθήσει το πενόμενό της ποίμνιο, με τα ελάχιστα που της απέμειναν, ενώ το αδηφάγο και σπάταλο κράτος κατακρατεί ένα τεράστιο ποσοστό ακόμη και από τα έσοδά της από το παγκάρι από τον οβολό που δίνει ο κόσμος για να ανάψει ένα κερί.


Ο Σεβασμιότατος Πατρών ανήκει σε μια πλειάδα αρχιερέων, οι οποίοι δίνουν ολόκληρο το μισθό τους για αγαθεοργίες και γι’ αυτό ο λαός του Θεού τον τιμά ιδιαίτερα για το φιλάνθρωπο ήθος του αλλά και για την παρρησία του έναντι των άθεων κρατούντων, που προσπαθούν να αμαυρώσουν την προσφορά της Εκκλησίας μας στους αγώνες του ευλογημένου μας Γένους.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την ανακοίνωση της Μητροπόλεως Πατρών που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών

=====================


Το Άγιο Πάσχα πλησιάζει. Όλοι μας ετοιμαζόμαστε να γιορτάσωμε τη μεγάλη γιορτή. Όμως κοιτάξτε, σας παρακαλώ, την φρικτή πραγματικότητα γύρω μας. Συνάνθρωποί μας, Έλληνες και Μετανάστες πεινούν και περιφέρονται με τον πόνο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους. Οι δυσκολίες των καιρών, κτύπησαν νοικοκυριά, αφήρεσαν εργασίες, άφησαν συνανθρώπους μας στους δρόμους.


Κάθε ημέρα γινόμαστε μάρτυρες θλιβερών σκηνών, εξ αιτίας της φτώχειας και της ανέχειας.


Ίσως δεν περιμέναμε ποτέ, να φτάσωμε μέχρις εδώ. Όμως δυστυχώς εκάναμε κακούς υπολογισμούς.


Τώρα είναι ανάγκη, να ενώσωμε τις δυνάμεις μας και να βρούμε τρόπους, ώστε να απαλύνωμε τον πόνο των συνανθρώπων μας, που υποφέρουν.


Γι αυτό σας παρακαλώ, να έλθετε αρωγοί στην προσπάθεια συγκεντρώσεως αγαθών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διανεμηθούν στους εμπεριστάτους αδελφούς μας.


Σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, θα συγκεντρωθούν τρόφιμα, τα οποία αντέχουν εκτός ψυγείου, ώστε μέσω της Τραπέζης Τροφίμων και μέσω των Ιερών Ναών, να διανεμηθούν στους ενδεείς αδελφούς μας, συντοπίτες μας η και άλλους που ευρίσκονται στην πόλη μας, εξ’ αιτίας δυσμενών συνθηκών στις χώρες τους.


Από σήμερα, όλοι πρέπει να συστρατευθούμε σ’ αυτή την πανστρατειά της αγάπης. Πιστεύω, ότι κανείς δεν θα υπάρξη, ο οποίος θα μείνη έξω από αυτή την ιερά προσπάθεια.


Πως θα αντέξωμε, αδελφοί μου, εμείς να έχωμε φαγητό στο πασχαλινό τραπέζι και συνάνθρωποί μας, να προσπαθούν να βρουν τροφή στους κάδους των σκουπιδιών; Πως θα το αντέξη αυτό η ψυχή μας; Τι λόγο θα δώσωμε στο Θεό;


Πιστεύω ακράδαντα, ότι και αυτή τη φορά θα ακούσωμε την πρόσκληση του Θεού, για την έμπρακτη προσφορά της αγάπης μας.


Είμαι βέβαιος, ότι οι Ιεροί Ναοί μας θα γεμίσουν από τα αγαθά, τα οποία θα προσφέρετε από την καρδιά σας, ώστε να γιορτάσουν και οι αδελφοί μας, οι οποίοι δεν έχουν, που να ακουμπήσουν το κεφάλι τους. Οι αδελφοί μας που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.


Στον πίνακα ανακοινώσεων του Ναού σας, έχει αναρτηθή κατάλογος με τα είδη, τα οποία μπορείτε να προσφέρετε.

Αδελφοί μου, ο Θεός απλώνει το χέρι Του, μέσα από τους εμπεριστάτους συναθρώπους μας, και μας ζητάει ελεημοσύνη.


Μας ζητάει την αγάπη μας. Δεν προσφέρομε στους ανθρώπους, στο Θεό προσφέρομε.


Σας ευχαριστώ για ο,τι έχετε κάνει μέχρι τώρα και για ο,τι θα κάνετε από εδώ και πέρα.



ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment