Friday, April 8, 2011

ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ


ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

Προσπάθεια Συσκότισης αλλά η Αλήθεια Λάμπει….


Του κ. Γεωργίου Ντόνα, Οικονομολόγου

===========

Στο βιβλίο Ιστορίας της Ε΄ Δημοτικού, έκδοση Δ’ 2009, στη σελίδα 56 περιγράφεται η θαυματουργική σωτηρία της Κωνσταντινούπολης από τους άγριους πολιορκητές Αβάρους (συνεπικουρούμενοι από Πέρσες, Σλάβους, Βουλγάρους και Γέπιδες) το 626 μ.Χ., όταν ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος με τα στρατεύματά του πολεμούσε στα βάθη της Περσίας τους Πέρσες.

Παρότι αποσιωπάται πλήρως το μέγιστο θαύμα της Παναγίας μας, εν τούτοις και ο ίδιος ο συγγραφέας δεν μπορεί να το διαγράψει….

Είναι δυνατόν, η ΑΛΗΘΕΙΑ να καταργηθεί μέσα στα ψέματα και μισόλογα;

Δεν είναι επιεικώς άνανδρο να εξασκείται για άλλη μια φορά η προπαγάνδα της μεθοδευμένης παραποίησης και συσκότισης της ιστορίας σε βάρος των εύκολων θυμάτων, δηλαδή των μικρών Ελληνόπαιδων της ημεδαπής και της διασποράς, μέσω του κρατικού Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ);

Και η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι μία, αυτή που προς το τέλος της περιγραφής του γεγονότος του συγκεκριμένου κειμένου αναγράφεται: «Οι κάτοικοί της απέδωσαν τη σωτηρία της στην Παναγία και όρθιοι, όλη τη νύχτα, έψαλαν προς τιμή της τον Ακάθιστο Ύμνο»

Βέβαια η μισαλλοδοξία και η συσκότιση κάποιων παραχαρακτών της Ιστορικής Αλήθειας δεν κρύβεται ή μάλλον φαίνεται ολοκάθαρα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και φθάνουμε στα οξύμωρα σχήματα, από την μια μεριά να αποδίδουμε την νίκη στην περιφανή ανδρεία των βυζαντινών πολιορκημένων και από την άλλη να λέμε ότι οι ίδιοι απέδωσαν την νίκη … στην Υπέρμαχο Στρατηγό. Τι ισχύει από τα δύο; Διότι «δυοίν θάττερον» ή έγινε θαύμα ή νίκησαν με την ανδρεία τους οι πολιορκημένοι. Αν όμως η ανδρεία νίκησε τότε γιατί όλο το βράδυ έψαλλαν τους χαιρετισμούς στην Παναγία όρθιοι (γι’ αυτό από τότε καθιερώθηκε ως «Ακάθιστος Ύμνος») στην Εκκλησία των Βλαχερνών; Ξέχασε όμως ο εκπαιδευτικός –«συγγραφέας» να καταγράψει την αναπάντεχη και εφιαλτική για τους Αβάρους θυελλώδη θαλασσοταραχή, που βούλιαξε τα πλοία τους και κατέστρεψε ολοκληρωτικά το στόλο τους. Καμία μνεία πριν το μεγάλο αυτό θαύμα, στα κηρύγματα του Πατριάρχη Σέργιου, τις ολονύχτιες ακολουθίες και κατανυκτικές λιτανείες μέ τήν εικόνα της Παναγίας του Ευαγγελιστή Λουκά, που διατήρησε άγρυπνο τον θρησκευτικό ενθουσιασμό του πληθυσμού. Αυτά κατέγραψαν οι σύγχρονοι ιστορικοί και χρονογράφοι.

Μετά την φοβερή τρικυμία πήραν θάρρος οι μέχρι τότε τρομοκρατημένοι υπερασπιστές της Κωνσταντινούπολης και εξολόθρευσαν τα απομεινάρια των πολιορκητών.

Από τότε η Παναγία μας καθιερώθηκε ως «Υπέρμαχος Στρατηγός» και γι’ αυτό κάθε χρόνο στις Εκκλησίες μας την Ε’ Παρασκευή της Μεγάλης Σαρακοστής τις ψάλουμε, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί , τον Ακάθιστο Ύμνο.

Ταλαίπωρε κύριε συγγραφέα της συμφοράς, κι όσο προσπαθείς εσύ να κρύψεις την Αλήθεια την ακούμε κάθε χρόνο, θα την ακούσουμε κι απόψε το βράδυ στους ναούς μας μαζί με τα παιδιά μας, όπως όλος ο ελληνορθόδοξος λαός μας που γι’ άλλη μια φορά θα μαζευτεί για ψάλλει με κατάνυξη τα θαύματα της Παναγίας.

1 comment:

  1. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα, κύριε Ντόνα. Οι ιθύνοντες στην Ελλάδα και Κύπρο προαπαθούν με κάθε τρόπο να παρασιωπήσουν την αλήθεια για ολοφάνερα θαύματα της Υπεραγίας Θεοτόκου και περιπίπτουν σε φανερές αντιφάσεις. Εμείς όμως δυστυχώς είαμστε παθητικοί δέκτες των όσων συμβαίνουν και δεν αντιδρούμε απέναντι σε τέτοιες πολιτικές. Είναι καιρός να ξυπνήσουμε και να γίνουμε πιο εαίσθητοι απέναντι στα θέματα παιδείας και να απαιτούμαι τα παιδιά μας να διδάσκονται ελληνοχριστιανική αγωγή!

    ReplyDelete