Wednesday, April 13, 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Ούτε που μπορούσα να φανταστώ πόσο ευφραδής και χειμαρρώδης είναι ο λόγος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ πριν ακούσω τη συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους κ. Νίκο Παπαχρήστου και Αντώνη Τριανταφύλλου.


Απάντησε για όλα. Και απάντησε με αμεσότητα, αγάπη, ευγένεια, σπάνια ευφράδεια, πειστικά επιχειρήματα και ζωντάνια λόγου.


Μίλησε και για τον Οικουμενισμό και για την Ομολογία πίστεως. Για το δράμα της Εκκλησίας της Σερβίας, για τους σχισματικούς, για το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολής του, για τους Αποτειχιστές, για την “κάρτα του πολίτη”, για το μάθημα των θρησκευτικών, για την ομοφυλοφιλία, για τη λέσχη Μπίντελμπεργκ, για τη Μασωνία, για το Ισλάμ, για τους παράνομους μετανάστες, για το Σιωνισμό, για τις σκέψεις του για το μέλλον, για τον τρόπο ανάδειξης επισκόπων.


Και όχι μόνον μίλησε για όλα αλλά έπεισε εχθρούς και φίλους ότι ξέρει τι πιστεύει και ξέρει γιατί το πιστεύει και έχει τον τρόπο να πείσει και τους άλλους για τους λόγους που τον οδηγούν να παίρνει ρηξικέλευθες αποφάσεις για πολλά θέματα.


Οι ακροατές της συνέντευξης ένιωσαν ότι ο Σεβασμιότατος τους αναπαύει αληθινά και ότι η Εκκλησία στο πρόσωπό του βρήκε ένα ομολογητή ιεράρχη, που μιλά χωρίς φόβο ή ιδιοτέλεια, για όλα τα θέματα, με γνώμονα την αλήθεια του Ευαγγελίου.


Ελπίζω ότι οι δημοσιογράφοι που του πήραν τη συνέντευξη θα την απομαγνητοφωνήσουν για να γίνει κτήμα όλων.


Σας ευχαριστούμε θερμά Σεβασμιότατε Πειραιώς για την ομολογία σας, την αφιλοχρηματία σας, την ανιδιοτέλειά σας, την αγάπη σας προς εχθρούς και φίλους και επειδή προκινδυνεύετε για όλα τα θέματα της πίστης μας ακόμη και με κίνδυνο της βιολογικής σας ύπαρξης.


Οι απανταχού της γης πιστοί προσβλέπουν στο πρόσωπό σας ως αληθινό επίσκοπο της Εκκλησίας και παρακαλούν το Θεό να σας δίνει δύναμη και φωτισμό για να ποιμαίνετε θεοφιλώς την επαρχία σας.

No comments:

Post a Comment