Tuesday, December 28, 2010

ΟΤΑΝ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ NSA ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ...ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;


ΟΤΑΝ Η ΙΔΙΑ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ NSA ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ...ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Αυτός είναι ο τίτλος της είδησης που ανάρτησαν οι καλοί αδελφοί που διαχειρίζονται την ιστοσελίδα “Ορθόδοξο Παρατηρήριο”: “Οταν η ίδια η Αμερικανική NSA παραδέχεται ότι δεν υπάρχει ασφάλεια, εμείς θα περιμένουμε τις διαβεβαιώσεις της Ελληνικής κυβέρνησης;”


Αυτήν την απορία έχουμε και εμείς!


Ποιος θα μας τη λύσει άραγε;


Λέτε η διευθύντρια του Αμερικανικού συστήματος ασφαλείας NSA των ΗΠΑ να είναι “εσχατολογίστρια”; ΄Η μήπως είναι “γραφική” και διατυπώνει τέτοια αφελή ερωτήματα;


Εμείς πάντως την πάσαν ελπίδα μας δεν αναθέσαμε στην Ελληνική κυβέρνηση αλλά στον Ιωάννη Καρδάση (ΙΚ) τον ειδικό μπαρκοντολόγο, θεολόγο, χημικό, κτλ., κτλ., κτλ., ο οποίος δεν ανησυχεί!


Αφού λοιπόν αυτός δεν ανησυχεί εμείς γιατί να ανησυχούμε;


Αυτός δεν έκανε τις ειδικές σπουδές σε ανύπαρκτο κλάδο;


Από εκεί και πέραν τι αξία έχουν όσα λέγουν οι μη “ειδικοί”;


Ανησυχούν μερικοί γραφικοί όπως τους διαχειριστές του ιστολογίου “Ορθόδοξο Παρατηρητήριο”, η Αστυνομία της Γερμανίας, οι αξιωματούχοι όλων των κρατών του κόσμου και τώρα έχουμε και τη δημόσια ομολογία της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ!


Και λοιπόν; Αυτό που μετρά είναι η γνωμοδότηση του “επαίοντος” κατά τον Σωκράτη! Του ειδικού μπαρκοντολόγου κ. Ιωάννη Καρδάση!!!


Πάντως αν θέλετε να γελάσουμε με την καρδιά μας, καλοί αδελφοί του ιστολογίου “Ορθόδοξο Παρατηρητήριο”, σας παρακαλώ να επιμένετε στο εξής:


Να ζητήσετε προσωπική επαφή με τον ειδικό “μπαρκοντολόγο” (γράφε φαιδρολόγο) για να συζητήσετε το θέμα μαζί του και να απαιτήσετε να προσκομίσει απαραιτήτως τα πρωτότυπα (ΟΧΙ τα αντίγραφα) των πιστοποιητικών σπουδών του. Τότε είναι που θα πέσει το πολύ γέλιο. Θα γελάσει - κατά τη λαική έκφραση - και το παρδαλό κατσίκι.


Ας είμαστε όμως ειλικρινείς. Τουλάχιστον ο “μπαρκοντολόγος” μας διασκεδάζει με τις ανοησίες του για το ηλεκτρονικό φακέλλωμα και τις θεολογικές Προτεσταντόπληκτες ασυναρτησίες του.


Και εδώ που τα λέμε ποιος στοιχειωδώς σοβαρός άνθρωπος τον παίρνει στα σοβαρά;


Αυτό που με ανησυχεί δεν είναι οι φαιδρότητες του “μπαρκοντολόγου” και οι θεολογικές του ασυναρτησίες με διάφορα ψευδώνυμα αλλά ότι αυτό το υποκείμενο το προορίζουν για μεγάλα πόστα!!!


Παραθέτουμε στη συνέχεια απόσπασμα από το σχετικό δημοσίευμα του καλού ιστολογίου “Ορθόδοξο Παρατηρητήριο”.


*****


ΟΤΑΝ Η ΙΔΙΑ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ...ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;

=============


Η ίδια η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ δηλώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι δεν υπάρχει ασφάλεια στις βάσεις δεδομένων και τα δίκτυά της.


Μετά από αυτό αναρωτιόμαστε ποια ελληνική ή/και ευρωπαϊκή υπηρεσία μπορεί να ισχυριστεί ότι δημιουργεί ασφαλή συστήματα πληροφοριών και να μην προκαλέσει τον γέλωτα!!!


Ένα από αυτά τα "ασφαλή" συστήματα υποτίθεται ότι θα είναι και αυτό της "Κάρτας του Πολίτη" !!! Σε ποιόν να πεις αυτόν τον ισχυρισμό και να μην γελάσει μετά από αυτό το άρθρο του Reuters;


REUTERS: H Υπηρεσία που είναι αρμόδια να "σπάει" κωδικούς ασφαλείας έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν υπάρχει ασφάλεια στα συστήματά της.


Η κύρια κυβερνητική υπηρεσία των ΗΠΑ, η οποία είναι αρμόδια να «σπάει» αλλά και να δημιουργεί κωδικούς ασφαλείας κρατικών συστημάτων, εργάζεται πλέον με την παραδοχή ότι οι εχθροί μπορεί να έχουν διαπεράσει ακόμα και τα πιο ευαίσθητα εθνικά υπολογιστικά δίκτυα ασφαλείας, παρόλο που βρίσκονται κάτω από την διαχείρισή της.


Δεν υφίσταται πλέον η έννοια «ασφάλεια», δήλωσε η Debora Plunkett της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (National Security Agency-NSA) την Πέμπτη 16/12 εν μέσω της οργής και της αμηχανίας των ΗΠΑ σχετικά με την αποκάλυψη ευαίσθητων διπλωματικών μηνυμάτων από το Wikileaks.



ΠΗΓΗ:


Ορθόδοξο Παρατηρητήριο

No comments:

Post a Comment