Wednesday, December 15, 2010

Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - ΚΡΑΤΟΥΣ



Στο αρχονταρίκι του Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 12/12/2010 ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης, Ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Φαίνεται από όσα είπε ο πρωθυπουργός ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου για να προχωρήσει ο χωρισμός Εκκλησίας και κράτους.

Παλαιότερα είχα γράψει στο βιβλίο μου «Φραγκέψαμε» - ένας μοναχός μου είχε πει τότε «Πάτερ, μήπως πρέπει να βάλουμε ερωτηματικό – Φραγκέψαμε; - μήπως φραγκεύουμε αλλά δεν φραγκέψαμε; - αλλά τελικά φραγκέψαμε, παραφραγκέψαμε. Τότε λοιπόν είχα γράψει ότι ο χωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας θα είναι το αποκορύφωμα της εκκοσμικεύσεως της Εκκλησίας και του αποχριστιανισμού της Ελλάδος. Αποχριστιανίζεται, αποχριστιανίζεται, αποχριστιανίζεται η Ελλάδα όπως αποχριστιανίστηκε η Ευρώπη και η Αμερική. Σε εμάς εδώ λόγω του δεσμού Εκκλησίας και Πολιτείας ήταν και η Πολιτεία χριστιανική.... Τώρα με το χωρισμό θα αποχριστιανιστούν όλα. Θα φύγουν τα Θρησκευτικά από τα σχολεία, θα φύγουν οι τελετές οι επίσημες, θα φύγει ο όρκος των δημοσίων υπαλλήλων, θα μας απαγορεύουν να κάνουμε και το Σταυρό μας ακόμη. Είναι δυνατόν τόσο εύκολα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα να συμφωνεί ο Αρχιεπίσκοπος με τον πρωθυπουργό;

Δείτε ολόκληρο το σχολιασμό της εκκλησιαστικής επικαιρότητας από τον π. Θεόδωρο Ζήση στην ιστοσελίδα της Ι.Μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου πατώντας ΕΔΩ (βίντεο 7).

ΠΗΓΗ:

Θρησκευτικά

No comments:

Post a Comment