Monday, December 13, 2010

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ!!!












Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Νέο κατόρθωμα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου!
Ακόμα ένας κρίκος στη μακρά αλυσίδα της ντροπής του Μακαριότατου!
Τώρα, λέγει το ρεπορτάζ του “ΑΜΗΝ”, αφού μετέτρεψε τον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα σε αίθουσα συναυλίας με τον Νταλάρα!!!, θα παρεβρεθεί σε ποδοσφαιρικό αγώνα για την καταπολέμηση της φτώχειας!!!.
Ωστε έτσι συντελούν οι Ορθόδοξοι Αρχιεπίσκοποι στην καταπολέμηση της φτώχειας;
Εύγε, Μακαριότατε!!!
Τη δεκαετία του 1970 ο μακαριστός Πατριάρχης Αλεξανδρείας Νικόλαος παρακολουθούσε από μπαλκόνι της λεωφόρου Αλεξάνδρας το ντέρμπυ Παναθηναικού - Ολυμπιακού και όλοι τότε ελεεινολογούσαν τα χάλια του και έλεγαν συγκαταβατικά: “Δεν βαρυέσαι! Ποιος μπορεί να περιμένει κάτι καλύτερο από το Βαρελόπουλο;” (Αυτό ήταν το επίθετο του μεταστάντος)!
Τώρα όμως ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος θα διασύρει το τίμιο ράσο όχι απλά από κάποιο μπαλκόνι διαμερίσματος με θέα το γήπεδο αλλά θα παρεβρεθεί στις κερκίδες για να απολαύσει το υπερθέαμα!!!
Και να ήταν μόνον αυτό; Θα λέγαμε: Τι να κάνουμε; Τόση σοβαρότητα τον διακρίνει! Αρχιεπίσκοπος άνθρωπος δεν έχει δουλειά να κάνει και τρέχει στα γήπεδα!
Να πηγαίνει όμως στο γήπεδο για να ενθαρρύνει την καταπολέμηση της φτώχειας!
Ε όχι Μακαριότατε! Είστε εντελώς απαράδεκτος!
Δεν φτάνει που υποσκάπτετε συστηματικά όλους τους αγώνες της Εκκλησίας τώρα την οδηγείτε σε πλήρη εκκοσμίκευση με τις συναυλίες λαικών τραγουδιστών μέσα σε ιερό ναό και με την παρουσία σας σε κερκίδες ποδοσφαιρικού αγώνα!!!
Δηλαδή υιοθετείτε τις μεθόδους των Προτεσταντών και των Παπικών για την χρηματοδότηση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας;!
Σας απευθύνουμε θερμή έκκληση να ανακαλέσετε την ανεύθυνη απόφαση!
Σας παρακαλούμε θερμά να μη διασύρετε το τίμιο ράσο με την παρουσία σας στις κερκίδες.
Σας ικετεύουμε να μην υιοθέτησετε τις Παπικές και Προτεσταντικές πρακτικές “sponsorship” του φιλανθρωπικού έργου.
Φτάνουν τα υπόλοιπα κακά που προξενήσατε και προξενείτε στην Εκκλησία.
Μην την οδηγήσετε, σας παρακαλούμε, σε πλήρη εκκοσμίκευση.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το ρεπορτάζ που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****



ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ!!!

Του Νίκου Παπαχρήστου
===================
Και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα βρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στις χιλιάδες των πολιτών που θα παρακολουθήσουν τον φιλικό διεθνή ποδοσφαιρικό αγώνα κατά της φτώχειας ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το βράδυ (9:15 μμ) στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Σύμφωνα με εκκλησιαστικούς παράγοντες ο Αρχιεπίσκοπος θα παραστεί στον αγώνα προκειμένου να στείλει και το δικό του μήνυμα, ιδιαιτέρως στις νεότερες γενιές, για την ανάγκη συνεργασίας για την στήριξη των εμπερίστατων συνανθρώπων μας.

Ο «8ος Αγώνας Κατά της Φτώχειας» Φίλοι Ζιντάν, Ρονάλντο – All Stars Ολυμπιακού θα συγκεντρώσει την αφρόκρεμα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο αγώνας θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το woop.gr και τον ΣΚΑΪ 100,3. Η τηλεοπτική παραγωγή θα είναι σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας (High Definition).

"Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 21:15, τον «8ο Αγώνα Κατά της Φτώχειας» Φίλοι Ζιντάν, Ρονάλντο – All Stars ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, μεταφέροντας το πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα που θα προσφέρουν οι μεγάλοι παίκτες που θα συμμετάσχουν στον αγώνα, όχι μόνο σε κάθε γωνία της χώρας μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο", αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της η ΠΑΕ Ολυμπιακός, και προσθέτει ότι πρόκειται για τον κορυφαίο φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικού αγώνα που έγινε ποτέ στη χώρα μας και οργανώνεται με τη συνεργασία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Ήδη έχουν ζητήσει το τηλεοπτικό σήμα κανάλια από την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία και την Λατινική Αμερική.

Τη φιλική αναμέτρηση δίνουν κάθε χρόνο οι δύο σπουδαίοι άσοι του πρόσφατου παρελθόντος, για την καταπολέμηση της φτώχειας, ως Πρέσβεις Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών.

Ζιντάν και Ρονάλντο θα κινητοποιήσουν πάλι μεγάλους άσους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια Ομάδα Επίλεκτων του Ολυμπιακού και οι εισπράξεις θα δοθούν για τον παγκόσμιο αγώνα κατά της φτώχειας, αλλά και στην επίτευξη των «Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας».


ΠΗΓΗ:

Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ.

4 comments:

  1. Έχει άραγε τέρμα ο κατήφορος του κου Ιερωνύμου;Για να λέμε βέβαια και του στραβού το δίκιο δεν είναι μόνο ο κος Ιερώνυμος που παρίσταται σε ποδοσφαιρικούς αγώνες ευλογώντας έτσι με την παρουσία του το κλωτσοσκούφι.Προ καιρού ο μητροπολίτης Πατρών έκανε τον αγιασμό στο γήπεδο της Προοδευτικής ενώ πριν χρόνια κεκοιμημένος ιεράρχης πόλης της Θεσσαλίας πρωτοστατούσε στις πεζοδρομιακές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δήθεν αδικία που υπέστη η ομάδα της πόλης που τιμωρήθηκε και παραλίγο θα χανε το πρωτάθλημα επειδή παίκτης της βρέθηκε ντοπαρισμένος.Επίσης ο μητρπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος απαθανατίστηκε σε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στον ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ του 1979 να παρακολουθεί αγώνα του Παναιγιάλιου.Το κακό έχει βαθειές ρίζες.Δυστυχώς το επικίνδυνο αυτό ΔΗΘΕΝ άθλημα που το εφηύραν Άγγλοι στρατιώτες που κλωτσούσαν τα κεφάλια των Ινδών νεκρών κυριαρχεί πολλές φορές και στις αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών χριστιανικών κατασκηνώσεων!Μία ακόμη πτυχή της εκκοσμίκευσης που τείνει να καταπιει τα πάντα!

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες κ. Νάνη.

    Ομολογώ δεν γνώριζα την πηγή της καταγωγής του ποδοσφαίρου. Ωστε κλωτσούσαν τις κεφαλές των νεκρών Ινδών για τόπι; Πού φτάνει ο άνθρωπος!

    Αλλά έχετε δίκαιο όσα επισημαίνετε για την εκκοσμίκευση της Εκκλησίας.

    Τι δουλειά έχει Αρχιεπίσκοπος άνθρωπος να τρέχει στα γήπεδα;

    ReplyDelete
  3. Έχετε απόλυτο δίκαιο.Παρακαλώ για μία διόρθωση:Ο μητροπολίτης Πατρών τέλεσε τον αγιασμό στο γήπεδο της Παναχαικής κι όχι της Προοδευτικής.

    ReplyDelete
  4. Ακόμα λίγο θα πηγαίνουν και σε αγώνες Bodybylding...ή και στα ιπποδρόμεια!Έχουμε ξεφύγει εντελώς!Κανένα ημερολόγιο εκκλησιαστικό με φωτομοντέλα να μην δούμε και κατά τα άλλα έχει ο Θεός...

    ReplyDelete