Tuesday, December 14, 2010

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ








Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============
Παρακολουθούμε με πλήρη απογοήτευση και σπαραγμό καρδίας την τελευταία πράξη του δράματος της άλωσης του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών!
Παραγωγός ο Γ. Α. Παπανδρέου.
Σκηνοθέτης η Διαμαντοπούλου!
Διευθυντής σκηνής και πρωταγωνιστής του δράματος: Η “Δραγώνα” του μαθήματος των θρησκευτικών που ακούγεται στο όνομα Σταύρος Γιαγκάζογλου!
Κομπάρσοι: Οι “Καιροσκόποι”, οι διασπαστές του θεολογικού κόσμου που υπηρετούν ευόρκως τα σχέδια των άθεων κρατούντων.
Επέλεξαν 15 θεολόγους από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ως Ομάδα Εργασίας για τη συγκρότηση νέων αναλυτικών προγραμμάτων για το μάθημα των Θρησκευτικών (και τι σύμπτωση!) ΟΛΟΙ τους είναι μέλη ή προσκείμενοι του συνδικάτου “Καιρός” και ΚΑΝΕΝΑΣ μέλος της ΠΕΘ ενώ η ΠΕΘ εκπροσωπεί την συντριπτική πλειοψηφία των Θεολόγων!!!
Με τα ίδια κριτήρια αποκλείστηκαν οι θεολόγοι της Βόρειας Ελλάδας.
Πλήρως σικέ, επομένως, ο αγώνας σε βάρος του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών με διαιτητή τον Γιαγκάζογλου.
Τον ομοτράπεζο της Δραγώνα!
Τον σύμβουλο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου!
Τον Διευθυντή του περιοδικού “Θεολογία”!
Ενα φίδι που ζεσταίνει στοργικά στον κόρφο του ο διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο σκοτεινός άνθρωπος των παρασκηνίων που ναρκοθετεί συστηματικά όλους τους αγώνες της Εκκλησία.
Με σας στο τιμόνι η Εκκλησία, Μακαριότατε, η Εκκλησία δεν χρειάζεται εχθρούς! Θα προάγεται από ήττα σε ήττα.
Παραθέτουμε στη συνέχεια δύο αποσπάσματα από δημοσιεύματα της ΠΕΘ που μας έδωσαν την αφορμή της σύνταξης του πιο πάνω σχολίου. Κάποια διάψευση του κ. Γαγκάζογλου, που κυκλοφόρησε σήμερα είναι ανάξια προσοχής ή διάψευσης. Αυτό δα έλειπε! Να βγάλουμε τρελλούς και ψεύτες τους αξιοπρεπείς και φερέγγυους ανθρώπους του Δ. Σ. της ΠΕΘ και να πιστέψουμε τον κακό δαίμονα του μαθήματος των θρησκευτικών.
****
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΘ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
==========
Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Αξιότιμη κυρίαΥφυπουργέ,
Η Πανελλήνιος ΄Ενωσις Θεολόγων στη χθεσινή πρώτη συνάντηση-συνεργασία με στελέχη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου πληροφορήθηκε, μεταξύ άλλων, ότι έχει συγκροτηθεί (από τό Π.Ι.,) Ομάδα Εργασίας για τη συγκρότηση νέων αναλυτικών προγραμμάτων για το μάθημα των Θρησκευτικών (όπως και όλων των μαθημάτων) για τη δεκαετή υποχρεωτική εκπαίδευση. Με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι όλα τα μέλη της ομάδας αυτής ( και τα 15) ανήκουν στο νεοϊδρυθέντα, πανελλήνιο θεολογικό Σύνδεσμο «Ο ΚΑΙΡΟΣ», ως μέλη, ή συνεργάζονται μαζί του ή εκφράζουν και αποδέχονται τις απόψεις του συνδέσμου ως προς το χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει η διδασκαλία του Μαθήματος των Θρησκευτικών, δηλ. αποδέχονται το θρησκειολογικό, πολιτιστικό - ιστορικό χαρακτήρα.
Είναι γνωστό και με προηγούμενο Υπόμνημά μας προς εσάς ότι η ΄Ενωσή μας ιδιαιτέρως τονίζει ότι ο χαρακτήρας της διδασκαλίας του ΜτΘ πρέπει να είναι Ορθόδοξος Χριστιανικός Θεολογικός, αυτός που καταχρηστικώς και κατ' αναλογίαν ονομάζουν πολλοί ομολογιακό.
Επειδή, όπως κάθε λογικός άνθρωπος, πιστεύουμε ότι η δημιουργία σταθερών και εκφραστικών της ανθρώπινης ζωής καταστάσεων και έργων προέρχεται κατά βάσιν συνήθως από τη σύνθεση που δημιουργείται από τή δημιουργική αλληλεπίδραση θέσεων και αντιθέσεων, που συναντώνται στη ζωή,
Και επειδή είναι παράλογο και απολύτως αντιδημοκρατικό σε ομάδα εργασίας για το μέλλον του ΜτΘ να εκφράζεται μόνο η μία άποψη και να αγνοείται πλήρως και απολύτως η άλλη,
Και επειδή η άποψη που εκφράζεται από το σύνολο των μελών της ομάδας εργασίας στηρίζεται από ένα νεοπαγή Σύνδεσμο που έχει σχετικώς λίγα μέλη, και όπως πληροφορηθήκαμε είναι ακόμη υπό ολοκλήρωση η νομική υπόστασή του,
Και επειδή η 'Ενωσή μας (η ΠΕΘ) που είναι η αρχαιότερη και μεγαλύτερη ένωση του κλάδου σε αριθμό μελών, δεν μετέχει, όπως και άλλες ενώσεις θεολόγων της Βορείου Ελλάδος, οι οποίες επίσης δεν μετέχουν, ενώ μετέχει στην ομάδα εργασίας δια του Προέδρου της η ένωση των Κρητών θεολόγων,
Και επειδή η απλή ακρόαση των απόψεών μας είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα αγνοηθεί στις αποφάσεις και τους σχεδιασμούς της ομάδας εργασίας, [ο επικεφαλής της οποίας ήδη μας δήλωσε ότι η κ. Υπουργός αντιτίθεται στη δική μας άποψη (την άποψη της ΠΕΘ) για το χαρακτήρα του μαθήματος].
Γι' αυτούς όλους τους λόγους παρακαλούμε να διατάξετε την ανασυγκρότηση της ομάδας εργασίας για τη σύνταξη αναλυτικών προγραμμάτων του μαθήματος των Θρησκευτικών για την υποχρεωτική εκπαίδευση, ώστε να μετέχουν σ' αυτήν και άτομα πού εκφράζουν και την άποψή μας, τα ονόματα των οποίων είμαστε σε θέση να προτείνουμε σε προσεχή συνεργασία μας με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.
*****

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΤΟΥ ΘΛΙΒΕΡΟΥ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ κ.
==========

Ο κ. Γιαγκάζογλου μεταξύ των άλλων ισχυρίστηκε ότι το μάθημα των θρησκευτικών δεν μπορεί να έχει χαρακτήρα κατηχητικό-δογματικό και ότι πρέπει να είναι μάθημα για όλους θρησκειολογικό-πολιτιστικό, και αναφέρθηκε στην ομάδα Εργασίας του Π.Ι. για το μάθημα των θρησκευτικών και κατέληξε με την παρατήρηση ότι από το μάθημα των θρησκευτικών απαλλάσσονται και οι ορθόδοξοι μαθητές.

Το Δ.Σ. της ΠΕΘ δεν συμφώνησε με τις θέσεις του Συμβούλου θεολόγων του Π.Ι., διατύπωσε με επιχειρήματα τις ενστάσεις του. Όσον αφορά την Ομάδα εργασίας, το Δ.Σ. της ΠΕΘ ζήτησε αναμόρφωση εκ βάθρων της Ομάδας εργασίας για το μάθημα των Θρησκευτικών και τη συμμετοχή της στην επιτροπή - Ομάδα Εργασίας προκειμένου να υποστηρίξει τις θέσεις της όσον αφορά τον χαρακτήρα και την υποχρεωτικότητα του μαθήματος, η συνάντηση έκλεισε με την επιθυμία του Προέδρου του Π.Ι. και της ΠΕΘ να επαναληφθεί το δυνατό συντομώτερο.

Μετά από τη συνάντηση αυτή η ΠΕΘ υπέβαλε ένσταση διαμαρτυρίας στην Υπουργό Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου για τον τρόπο συγκρότησης της παραπάνω ομάδας Εργασίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

4 comments:

  1. Πού τους βρήκαν και τους μάζεψαν όλους τους Ζηζιουλόπληκτους και Γιανναρόπληκτους εκεί στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο!Καλύτεροι υπηρέτες των νεοταξικών σχεδίων αποδόμησης της ελληνοχριστιανικής μας ταυτότητας ομολογουμένως δε θα μπορούσαν να υπάρξουν.Κατά τα άλλα οι αναίσχυντοι μέμφονται τους παραδοσιακούς επισκόπους,κάποιους μοναχούς και κάποιες οργανώσεις ότι νόθευσαν την παράδοση.Ποιοί;Αυτοί που εξακολουθητικά ασχημονούν πάνω της!

    ReplyDelete
  2. Ζηζιουλόπληκτους Γιανναρόπληκτους , Νεοβαρλααμίτες, Αγουριδικούς και Οικουμενιστές και πάνω από όλα καιροσκόπους. Ονομα και πράγμα.

    ReplyDelete
  3. Επειδή αναφερθήκατε στον κεκοιμημένο Αγουρίδη:όταν ειδικευόμουν στην Καρδιολογία σε Νοσοκομείο της Αθήνας στενός συγγενής του μακαρίτη ζήτησε να τον εξετάσω προκειμένου να του χορηγήσω βεβαίωση που να πιστοποιεί ότι δύναται να αθληθεί.Συνοδευόταν δε από μία κυρία,εργαζόμενη στο Νοσοκομείο και γνωστή του συγγενούς του καθηγητή που άρχισε να τον εκθειάζει,τον καθηγητή,και να τον ονομάζει ένα απ τα πλέον φωτεινά μυαλά,απ τις πλέον προοδευτικές προσωπικότητες,που η απώλειά του άφησε δυσαναπλήρωτο κενό και άλλα τέτοια ψεύδη.Και θυμήθηκα τον μακαριστό π.Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο που έ΄γραφε:Ω κόσμε πόσο παράλογος και αντιφατικός είσαι και με ποια κριτήρια κατατάσσεις τους ανθρώπους!Ο άνθρωπος που αποδόμησε τόσο την Ορθόδοξη Θεολογία με το σκοταδισμό του να χαρακτηρίζεται φωτεινό μυαλό!

    ReplyDelete
  4. Πολύτιμη η πληροφορία σας!

    Υποσχέθηκα και ακόμη δεν κατόρθωσα να το κάνω να γράψω τι τραβήσαμε στα χέρια του Αγουρίδη ως φοιτητές αυτού του Αγιομάχου που δεν προσκυνούσε εικόνες και που προωθούσε απροκάλυπτα τον προτεσταντικό φρόνημα και τώρα μας το παρουσιάζουν ως μέγα και τρανό.

    ReplyDelete