Friday, December 31, 2010

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ



Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά το κόψιμο της βασιλόπιτας στην Αρχιεπισκοπή, πήρε τα εύσημα της Διαμαντοπούλου για τη σοφία και το ενωτικό (γράφε δουλικό έναντι των άθεων κρατούντων) πνεύμα που τον διακρίνει, ενώ “η ανακοίνωση της Ιεραρχίας προς το λαό” αξιολογήθηκε κάτω από τη βάση από την υπουργό “διά βίου μάθησης και παιδείας”, ως πολιτικό μανιφέστο εκτός των όρων δικαιοδοσίας της Ιεραρχίας, που διχάζει (γράφε εκφράζει) το λαό.

Τελικά, Μακαριότατε, δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριέστε. Μπορεί να χρειάζεστε τα ΜΑΤ στον Αγιο Παντελήμονα για να γλυτώσετε από τις ουρανομήκεις κραυγές “ανάξιος, ανάξιος και πάλιν ανάξιος” του ποιμνίου σας, μπορεί όσοι βάζουν το σταυρό τους να σας έχουν στην μπούκα του κανονιού επειδή δεν περνά μέρα που να μη δώσετε απτά δείγματα γραφής εθελουδουλείας προς τους άθεους κρατούντες, αλλά τα εύσημα της Διαμαντοπούλου και του Καμίνη (ακόμα κι αυτού!!!) τα πήρατε μετά πολλών επαίνων.

Τέτοιο κελεπούρι, Μακαριότατε μου, οι εκκλησιομάχοι, αυτοί που αρνούνται να βάλουν το σταυρό τους, αυτοί που θέλουν να πετάξουν την Εκκλησία έξω από τη ζωή τους έθνους και της παιδείας, στον ουρανό το γύρευαν και στο σεπτό σας πρόσωπο στη γη το βρήκαν και μάλιστα ως ένοικο της οδού Φιλοθέης!!!

Είναι να μην σας επαινέσουν για τη σοφία σας, τη γαλήνη σας, το φιλανθρωπικό σας έργο και τις άλλες αρετές σας;

Πάντως Μακαριότατέ μου, αν ήμουν στη θέση σας και άκουα τους επαίνους της Διαμαντοπούλου, του πρωθυπουγού, του Καμίνη, της Γεννηματά και των ομοίων τους θα μου ερχόταν στο μυαλό το γνωστό ρητό του Κίμωνα: “Κάποιο κακό θα έκανα για να με χειροκροτούν αυτοί οι αχρείοι”.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας την αφορμή γα το πιο πάνω σχόλιο.

*****


Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ

Του Αντώνη Τριανταφύλλου
===============
Παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και των τοπικών περιφερειακών και δημαρχιακών αρχών της Αθήνας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η παραδοσιακή τελετή κοπής της βασιλόπιτας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την υποδοχή του νέου έτους. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στον πνευματικό και όχι κοσμικό χαρακτήρα της γιορτής σημειώνοντας ότι ο «Θεός είναι ο Πατέρας της αγάπης».

Στην κοπή της βασιλόπιτας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών παραβρέθηκαν η υπουργός Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Ο Αρχιεπίσκοπος, με τη σοφία και τη γαλήνη που τον διακρίνουν, είναι καλή τύχη για τη χώρα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή. Διδάσκει και ανοίγει δρόμους για την αγάπη, την ομόνοια και την προσφορά στους κατατρεγμένους, δηλαδή όσα έχει ανάγκη ο λαός μας» δήλωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου μετά την τελετή.

«Με εξέπληξε δυσάρεστα»

Aξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η υπουργός Παιδείας, σε σημερινή συνέντευξή της στην εφημερίδα Real Νews, εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για την "Προς τον Λαό" ανακοίνωση της Ιεραρχίας.

"Το κείμενο αυτό με την υπογραφή της Ιεράς Συνόδου με εξέπληξε δυσάρεστα. Ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο χρειαζόμαστε όλοι τον πνευματικό λόγο αγάπης και όχι μία ακόμη κομματικού τύπου καταγγελία. Το μήνυμα το στέλνει ο ίδιος ο λαός, γιατί από τη στιγμή που η Εκκλησία - όπως έχει δείξει το πρόσφατο παρελθόν - εμπλέκεται στην πολιτική ζωή, τότε θα υπόκειται και στην κριτική των διαφωνούντων. Κάτι που διχάζει και δεν ενώνει".

ΠΗΓΗ:

Πυλώνας εκκλησιαστικών ειδήσεων ΑΜΗΝ.

No comments:

Post a Comment