Monday, December 27, 2010

Η ΑΣΤΟΧΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ









Η ΑΣΤΟΧΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============

Για μια ακόμη φορά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ήλθε σε αντίθεση με την ορθόδοξη συνείδηση και εξετέθη ανεπανόρθωτα.

Είναι ο μόνος - για την ώρα τουλάχιστον - Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος και της οικουμενικής Ορθοδοξίας που καταδίκασε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς.

Είναι χαρακτηριστική η σιγή του Οικουμενικού Πατριαρχείου αλλά και των άλλων Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος παρόλον ότι το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο απετάθη σ’ αυτούς με αίτημα την καταδίκη των δηλώσεων του Σεβασμιότοτου και ακόμη την απομάκρυνση από το θρόνο του.

Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής δεν υπογράφεται από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο! Ούτε καν κατονομάζεται καν ο Μητροπολίτης Πειραιώς παρόλον ότι η θέση της Αρχιεπισκοπής και της Ομογένειας, είναι πολύ λεπτή λόγω της ανάγκης να συνεργάζεται με το Εβραικό λόμπυ για τα εθνικά μας θέματα.

Ο μόνος επίσκοπος της Ορθοδοξίας - για την ώρα τουλάχιστον - που βρέθηκε να καταδικάσει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς είναι ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Ο Σεβασμιότατος Πειραιώς, Αγιε Δημητριάδος, δεν είναι αντισημίτης! Είναι αντισιωνιστής. Βάσει ποιας λογικής θα ανέμενε κάποιος ένα ορθόδοξο επίσκοπο να είναι σιωνιστής; Αν η συντριπτική πλειοψηφία των Εβραίων και του Ισραήλ, των ΗΠΑ και παγκοσμίως δεν είναι Σιωνιστές γιατί θα έπρεπε να είναι ένας Ορθόδοξος επίσκοπος;

Οσο για τα μαθήματα περί ρατσισμού ο Σεβασμιότατος Δημητριάδος ας τα αφήσει για άλλους λαούς! Οχι για τους Ελληνες οι οποίοι προκινδύνευσαν τη ζωή τους με επικεφαλής τους κληρικούς τους για να υπερασπιστούν τους Εβραίους ομοεθνείς τους!

Αν έχει αμφιβολία ο Σεβασμιότατος ας επισκεφθεί το "Μουσείο του ολοκαυτώματος" στην Ουάσιγκτων για να διαπιστώσει τι δείγματα γραφής υπάρχουν για τους Ελληνες Αρχιερείς και τον Ελληνικό λαό για τη στάση τους υπέρ των διωκομένων Εβραίων την περίοδο του ολοκαυτώματος.

Πότε ο Σεβασμιότατος Πειραιώς εξέφρασε μίσος ή αντιπάθεια για τον Εβραικό λαό ή για οποιονδήποτε άλλο λαό; Το ακριβώς αντίθετο έκανε!

Είναι δυνατόν να αγνοεί τη διαφορά των εννοιών αντισημίτη και αντισιωνιστή ο Σεβασμιότατος Δημητριάδος;

Δεν αντιλαμβάνετε ότι προκαλεί συνέχεια το ορθόδοξο αίσθημα με τις Νεοβαρλααμικές και νεωτεριστικές του προσπάθειες στη Μητρόπολή του και με τις “μεταπατερικές” και “συναφειακές” Αγουριδικές θέσεις που καλλιεργεί η Θεολογική Ακαδημία του Βόλου;

Αν το αντιμβάνεται ας ενεργήσει ανάλογα! Αν όχι κακό του εαυτού του προξενεί επειδή αποξενώνεται συστηματικά από το ορθόδοξο αίσθημα των πιστών.


Ακολουθεί στη συνέχεια το άρθρο που μας έδωσε την αφορμή της σύνταξης του πιο πάνω σχολίου.


*****


Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΜΝΗΜΗ

__________


«Ὁ ρατσισμὸς καὶ ὁ ἀντισημιτισμός, ἀπὸ ὅπου καὶ ἀπὸ ὁποιονδήποτε καὶ ἂν προέρχονται, δὲν μποροῦν νὰ ἐκφράζουν τὴν πίστη καὶ τὴν αὐτοσυνειδησία τῆς Ἐκκλησίας. Ἰδιαίτερα τοῦτες τὶς ἡμέρες, οἱ Ὀρθόδοξοι χριστιανοὶ δὲν λησμονοῦμε ὅτι ὁ Κύριός μας Ἰησοῦς Χριστὸς γεννήθηκε Ἑβραῖος, ἐνῶ κανεὶς δὲν δικαιοῦται νὰ προσβάλλει τὴ μνήμη τῶν 6.000.000 ἀθώων θυμάτων τοῦ ὁλοκαυτώματος. Ἀπὸ τὴ φάτνη τοῦ Θεανθρώπου ποὺ ταπεινὰ γεννᾶται στὴν Βηθλεὲμ ἀνατέλλει ἐλπίδα καὶ φῶς καὶ ὄχι φόβος καὶ συνωμοσιολογίες ἐναντίον τοῦ ὁποιουδήποτε», σημείωσε ὁ Δημητριάδος Ἰγνάτιος κληθεὶς νὰ σχολιάσει τὰ ὅσα εἰπώθηκαν ἀπὸ τὸν Μητροπολίτη Πειραιῶς Σεραφείμ.

ΠΗΓΗ: amen.gr

Πραγματικὰ ἐκπληκτικὰ τὰ ἀντανακλαστικὰ τοῦ Σεβ. Δημητριάδος. Βιάστηκε νὰ ταυτίσει τὶς αἰτιάσεις τοῦ Σεβ. Πειραιῶς γιὰ τὸν Διεθνῆ Σιωνισμὸ μὲ τὸν ἀντισημιτισμό. Καὶ ἀμέσως μετὰ βιάστηκε νὰ ὑπερασπισθεῖ τὸ Ὁλοκαύτωμα. Τί σπουδή, τί ἀκαριαία χριστιανικὴ προθυμία κι αὐτή χριστουγεννιάτικα! Ἀλλὰ μέσα στὴν βιαστικὴ ὀρθόδοξη χριστιανικὴ ἀναδρομή του στὴν Ἱστορία μᾶλλον ξέχασε πολλὰ ἄλλα ἱστορικὰ μακελέματα, ξέχασε π.χ. τὴν Γενοκτονία τῶν Ποντίων, ξέχασε τὸ Δίστομο, ξέχασε τὰ Καλάβρυτα. Ἔτσι δειγματοληπτικά.


Θὰ ἦταν πάντως ἀξιομνημόνευτο νὰ ἔλεγε ποῦ θὰ μποροῦσε νὰ προμηθευθεῖ ὁ κάθε ἐνδιαφερόμενος τέτοια ἑλκυστικὰ προϊόντα εὐαίσθητης χριστιανικῆς καὶ ἐπιλεκτικῆς μνήμης.
Ὅπως ἐπίσης θὰ εἶχε ἐνδιαφέρον νὰ μάθαιναν καὶ οἱ ἀστοιχείωτοι πότε φοριέται τὸ κουστούμι τῆς «ἐθνικῆς καταγωγῆς/προελεύσεως», καλοκαίρι ἢ χειμώνα; Μήπως θὰ μποροῦσε νὰ τοὺς βοηθήσει λίγο ἡ Ἀκαδημία;


ΠΗΓΗ:

Χριστιανική Βιβλιογραφία

1 comment:

  1. Εμείς που ανήκουμε στο ποίμνιο του Δημητριάδος, ξέρουμε από ρατσισμό....
    Από τον ιδιότυπο ρατσισμό κατά των ορθοδόξων που οι ανανεωτικοί της Ακαδημίας του, μας φανατικούς, οπισθοδρομικούς κ.τ.λ., γράφουν επιστολές στήριξης του(λες και είναι επιλεκτικά δικός τους επίσκοπος)και άλλα τέτοια "ορθόδοξα".
    Είναι προφανές ότι ο Αγιος Δημητριάδος "ξεπληρώνει" στον Αγιο Πειραιώς για τις αιτιάσεις του για την Ακαδημία αλλά αυτό δεν είναι και πολύ συμβατό με τις, μάλλον, ωραιολογίες του περί του φωτός της φάτνης κ.τ.λ. που λέει ο ίδιος.....

    ReplyDelete