Saturday, April 3, 2021

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑ

 ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Η εμπνευσμένη αντιοικουμενιστική Εγκύκλιος του Σεβ. Μητροπολίτη Ακαρνανίας κ. Κοσμά, απόσπασμα της οποίας παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, ήταν μία από τις ελάχιστες πνευματικές οάσεις την Κυριακή της Ορθοδοξίας.


Από τους πλείστους αρχιερείς ακούσαμε πολλά για τους Εικονομάχους και τους άλλους αιρετικούς χωρίς καμμία αναφορά στον 

Οικουμενισμό.

Άλλοι πάλιν επικεντρώθηκαν στις μάσκες και στα εμβόλια χωρίς καμμία αναφορά στον Οικουμενισμό.


Αν είναι ποτέ δυνατόν ο Οικουμενισμός να κατασπαράσσει με λύσσα τα σπλάχνα της Εκκλησίας τα τελευταία 120 χρόνια και εμείς να μιλούμε για τις αιρέσεις που ανεφάνησαν πριν πολλούς αιώνες, χωρίς να κάνουμε καμμία αναφορά στην παναίρεση του Οικουμενισμού, που είναι η χειρότερη αίρεση όλων των αιώνων επειδή συνοψίζει και περιέχει όλες τις αιρέσεις που ανεφάνησαν 

στο παρελθόν.

Γι’ αυτό με συναισθήματα άπειρης ευγνωμοσύνης ακούσαμε τον Σεβ. Πειραιώς και την Α΄ Κυριακή και την Β΄ Κυριακή της Ορθοδοξίας να μιλά για τον Οικουμενισμό και να τον καταδικάζει με την δέουσα 

αυστηρότητα.

Παράλληλα διαβάσαμε σημαντικό αντιοικουμενιστικό άρθρο του π. Θεόδωρου Ζήση.


Η Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Ακαρνανίας εμπνέει τους παραδοσιακούς πιστούς. Γραμμένη σε πλήρως κατανοητή γλώσσα στηρίζεται σε ισχυρή θεολογική επιχειρηματολογία.


Σεβ. Ακαρνανίας!


Σας ευχαριστούμε θερμά για την Εγκύκλιό σας.


Σας παρακαλούμε θερμά και υικά να κάνετε ότι μπορείτε για να ξαναζωντανέψει ο αντιοικουμενιστικός αγώνας σε μια νέα οργανωμένη βάση, ώστε οι αντιοικουμενιστές να αντιδρούν ομαδικά και δυναμικά στα ατελείωτα οικουμενιστικά έκτροπα που παρατηρούνται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Υφηλίου.

Υπάρχουν 

1.) οι αντιοικουμενιστές επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος, 


2.) υπάρχουν παραδοσιακοί διάκονοι και πρεσβύτεροι, 


3.) υπάρχουν μοναστήρια προπύργια της Ορθοδοξίας, 


4.) υπάρχουν πολλές δεκάδες παραδοσιακά σωματεία, 

που μπορούν και πρέπει να αρχίσουν να παρακολουθούν στενά τα αίσχη των Οικουμενιστών και να διαφωτίζουν τον λαό του Θεού.


Οι Οικουμενιστές ετοιμάζονται πυρετωδώς να καταφέρουν σκληρό πλήγμα κατά της πίστης μας το 2025, με την ευκαιρία του εορτασμού της σύγκλησης της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου το 325 στην Νίκαια.


Είναι δυνατόν να σφυρίζουμε αδιάφορα και να τυρβάζουμε περί πολλών, αφού γνωρίζουμε τα καταχθόνια σχέδια των Οικουμενιστών το 2025;

No comments:

Post a Comment