Sunday, April 4, 2021

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΔΥΟ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΔΥΟ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Καλωσορίζουμε, με πολλή χαρά, την Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, που παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, η οποία ξεκαθαρίζει ότι οι κληρικοί π. Ματθαίος Βουλκανέσκου και π. Άγγελος Αγγελακόπουλος δεν ανήκουν στο δυναμικό των ιερέων της Ι. Μ. Πειραιώς. Ως εκ τούτου, αδίκως εγκαλείται ο Σεβ. Σεραφείμ για την συμπεριφορά των δύο κληρικών.

Κάτω από τον μανδύα του αντιοικουμενισμού οι δύο αυτοί Ουκρανομάχοι κληρικοί έγιναν ενσυνείδητα ή ασυνείδητα όργανα των Ρωσσικών σχεδιασμών.

Είναι τόσο φαιδρή θεολογικά η θέση τους ώστε με προσβάλλει κυριολεκτικά 

να την αναλύσω.

Για μεν την Σύνοδο της Κρήτης δεν ένοιωσαν την ανάγκη να αποτειχιστούν, αλλά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κινηθούν σχισματικά για το Ουκρανικό.!!! 

Ο μεν π. Άγγελος αποτειχίστηκε για το Ουκρανικό. Παρανοική προσέγγιση. Για την συνοδικά κατοχυρωμένη παναίρεση του Οικουμενισμού εποίησε την νήσσαν, αλλά, για την υποτιθέμενη παράβαση των Ιερών Κανόνων στην Ουκρανία, κατέστη σχισματικός, έστω και αν ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του Αποτειχισμένο. Ζούμε -βλέπετε- σε μία εποχή που είσαι ότι δηλώσεις και γι’ αυτό ο π. Άγγελος μπορεί να παίζει με την νοημοσύνη μας.

Και από ποιόν αποτεχίστηκε;

Από τον Σεβ. Κυθήρων, ο οποίος -κατά την αντίληψη της Εκκλησίας της Ρωσσίας- είναι ο πιο Ρωσσόφιλος Έλληνας Ιεράρχης!!!

Με άλλα λόγια η απόλυτη παράνοια.!!!

Ο π. Ματθαίος Βουλκανέσκου, από την άλλη, ναι μεν δεν αποτειχίστηκε, ούτε για την Σύνοδο της Κρήτης, ούτε για το Ουκρανικό, αλλά τώρα ζήτησε Απολυτήριο από τον Σεβ. Πειραιώς ένα Ιεράρχη που συντάχθηκε σταθερά με τις θέσεις του Πατριαρχείου Ρωσσίας για το Ουκρανικό. 

Και πού θα πάει;

Στο Λονδίνο για να υπηρετήσει στις τάξεις των Ρώσσων της Διασποράς που επέστρεψαν στο Πατριαρχείο Μόσχας.!!!

Δηλαδή τον χωρούσε και τον παραχωρούσε η Εκκλησία της Ελλάδος όταν κατοχυρώθηκε Συνοδικά ο Οικουμενισμός, αλλά τώρα αποφάσισε ότι για το Ουκρανικό δεν τον χωρούν πια τα εκκλησιαστικά σύνορα της Ελλάδος.

Καλό σας κατευόδιο π. Ματθαίο.

Πιστέψτε μας! Δεν θα μας λείψετε! 

3 comments:

  1. Είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε , ας σεβαστούμε το συνειδησιακό μαρτύριο το δικό μας και των άλλων. Είναι ο καιρός του συνειδησιακό μαρτυρίου ,για το οποίο είχε άλλωστε μιλήσει ο Άγιος Παΐσιος. Ολόκληρες αδελφότητες , είχε πεί απευθυνόμενος στις μοναχές ,θα γκρεμιστούν και τότε θα είναι η κάθε μία υπεύθυνη για τον εαυτόν της ,χωρίς την προστασία του μοναστηριού . Ας μην μας παραξενεύει η ιδιοτυπία του πώς ο καθένας μας τοποθετείται απέναντι στα γεγονότα .

    Είναι άδικο νά λέμε ότι οι εν λόγω πατέρες δεν πολέμησαν τον Οικουμενισμό. Δεν κάνουμε και τίποτα άλλο τα τελευταία 20 χρόνια . Το Ουκρανικό ήρθε καπάκι σε όλα αυτά που προηγήθηκαν . Και ποιοί είναι οι πρωταγωνιστές του Ουκρανικού ; Οι οικουμενιστές ασφαλώς !

    Είναι γνωστές οι αντιφάσεις του σεβαστού μας Πειραιώς ! Αντιοικουμενιστής μεν , αλλά μια χαρά τα πάει μέ τους οικουμενιστές !

    Πρίν ακόμα ολοκληρώσει τις δηλώσεις του για το Ουκρανικό ήδη είχε καλέσει τον αρχιεπίσκοπο σε συλλείτουργο στην μητρόπολη του !

    Αφού μας ανέπτυξε την ορθόδοξο θεολογία σχετικά μέ την μόλυνση του κορονοιού , το ηθικό δίδαγμα ήταν η διάλυση της Ευχαριστιακής Συνάξεως ως " συνωστισμός " !

    Είναι πολλοί λίγοι οι κληρικοί ,που πολέμησαν τον Οικουμενισμό, για νά μην μας λείψουν ! Το ότι μας το καθιστούν σαφές ότι δεν τους λείπουμε , ότι είμαστε η μύγα στην προβοσκίδα τους , αυτό είναι προαιωνίως γνωστό ! Δεν τους λείπουμε , γιατί είναι ψευδοποιμένες . Το ίδιο θα έκανε ένας Άγιος κληρικός , παπάς ή δεσπότης ? Δεν θα ασχολείτο μέ το συνειδησιακό πρόβλημα ενός εκάστου ?

    Στό κάτω κάτω της γραφής τέτοιοι " επήλυδες " σαν τον ορθόδοξο Ρουμάνο Π. Βουλκανέσκου ας φεύγουν από την Ελλάδα της πολυπολιτισμικότητας και της οικουμενι(στ)ικής Εκκλησίας . Έχουμε τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών , που κοσμούν την πατρίδα μας !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θα απαντήσω το σχόλιό σας κ. Λωρίτου αύριο επειδή σήμερα θέλω να αναρτήσω κάτι για την κοίμηση του π. Σαράντη

      Delete
    2. Μετα πολλής θλίψεως πληροφορηθήκαμε την κοίμηση του σεβαστού μας παπα Σαράντη ! Θα λείψει απο την εκκλησία και απο τα πνευματικά του παιδιά υπέρ ων αναλώνετο στην υπηρεσία του ιερού Εξομολογητηρίου !

      Αιωνία η μνήμη !

      Delete