Monday, April 5, 2021

ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ π. ΣΑΡΑΝΤΗ ΣΑΡΑΝΤΗ


ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ π. ΣΑΡΑΝΤΗ ΣΑΡΑΝΤΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Με βαθύτατη θλίψη οι πιστοί πληροφορήθηκαν ότι ο προβεβλημένος αντιοικουμενιστής, παραδοσιακός και εχθρός των νεωτερισμών κληρικός, π. Σαράντης Σαράντης, πνευματικός πατέρας χιλιάδων πνευματικών παιδιών, αναχώρησε από τον μάταιο αυτό κόσμο.


Οι προσευχές όλων μας τον συνοδεύουν στο τελευταίο του ταξίδι και παρακαλούμε θερμά τον Κύριο, αν σε κάτι έσφαλλε να του συγχωρήσει τα όποια αμαρτήματά του, για τους μεγάλους και ουσιαστικούς αγώνες του υπέρ της Ορθοδοξίας και εναντίον του Οικουμενισμού.


Σε πολλούς τομείς, ο π. Σαράντης υπήρξε η φωνή της λογικής και της 

μετριοπάθειας. 

Κατέστη αποδέκτης σκληρής πολεμικής από τον πολυσέβαστο και πολυφίλητο Γέροντα των Εξαρχείων, τον π. Βασίλειο Βολουδάκη εννοώ, επειδή θεωρούσε τον π. Σαράντη εμπόδιο στα Μακρακιστικά του σχέδια και στην προσπάθειά του να μετατρέψει την Εκκλησία σε κόμμα.


Φιλοδοξία να σου πετύχει!


Ας σημειωθεί ότι ο π. Σαράντης και οι συνεργάτες του δεν έκαναν κάτι συγκεκριμένο εναντίον του σεβαστού π. Βασίλειου Βολουδάκη. Κατέθεσαν μεν τις θέσεις τους για το θέμα και δεν ενθάρρυναν τα πνευματικά τους παιδιά να προσχωρήσουν στο Μακρακιστικό κόμμα “Κοινωνία”. Αυτό φυσικά ήταν υπεραρκετό για την ανεξίκακη καρδία του σεβαστού των Εξαρχείων Γέροντος για να βάλει στο στόχαστρό του τον μακαριστό κληρικό 

και τους συνεργάτες του.

Δεν ξεχνούμε, επίσης, ότι ο μεταστάς, διάκονος εισέτι ων, αντιτάχθηκε, με πολύ συγκινητικά άρθρα, στον ακόλαστο και ελεεινό Κορινθίας Παντελεήμονα που ήθελε οι έγγαμοι κληρικοί να βγάλουν τα ράσα. 


Είμαστε προπαντός ευγνώμονες στον αοίδιμο Γέροντα και στην ομάδα των κληρικών που τον περιέβαλλε μέχρι τέλους της ζωής του, επειδή υπήρξε μία από τις πιο ισχυρές φωνές εναντίον του Οικουμενισμού και των νεωτερισμών.


Επιπλέον.! 


Ο μακαριστός κληρικός και οι συνεργάτες του υπήρξαν σταθεροί πολέμιοι του Νεονικολαιτισμού, του Νεοβαρλααμισμού, της Νεορθοδοξίας και της εκκοσμίκευσης της Εκκλησίας.


Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ομάδα των κληρικών που περιέβαλλε τον π. Σαράντη θα συνεχίσει, σε όλους τους τομείς, τους αγώνες του μακαριστού Γέροντα και ότι θα δίνει το παρόν της σε όλους τους αγώνες της Εκκλησίας.

1 comment:

  1. Επίσης κ. Τελεβάντο , είχε τον πλέον πειστικό λόγο εναντίον του δευτέρου γάμου των κληρικών , διατελών ο ίδιος εν χηρεία μέ τέσσερα μικρά παιδιά !

    Μία ζωντανή μαρτυρία ορθοδόξου ζωής και ιερατικής διακονίας ! Γλυκύς ,ταπεινός , υπομονετικός , θυσιαστικός , όχι αδιάφορος για την εκκλησιαστική πραγματικότητα .

    ReplyDelete