Saturday, April 17, 2021

ΩΡΑΙΟ "ΕΡΓΟΧΕΙΡΟ" ΒΡΗΚΑΤΕ ΣΕΒ. ΠΡΟΥΣΗΣ κ. ΙΩΑΚΕΙΜ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΡΟΥΣΗΣ κ. ΙΩΑΚΕΙΜ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Γράφει το ιστολόγιο “Φως Φαναρίου”: 


“Σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου 2021. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ επισκέφθηκε την ιστορική Συναγωγή Gerus της Προύσης, όπου είχε συνάντηση γνωριμίας με τον εκπρόσωπο της μικρής Εβραϊκής Κοινότητας της πόλης κ. Λεόν, τον οποίο συνεχάρη για την γιορτή του Πεσάχ. 


Ακολούθως, είχε εγκάρδια συνάντηση με τον Μουφτή της Προύσας, Καθηγητή Izani Turan, στον οποίο ο Σεβ. κ. Ιωακείμ μετέφερε τις συγχαρητήριες ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, επί τη ενάρξει του μηνός των Μουσουλμανικών νηστειών Ραμαζανίου.”


Μπορούμε να ρωτήσουμε γιατί χρειαζόταν η επίσκεψη του Σεβ. Προύσης στον Μουφτή και στον Ραββίνο της Προύσας για να ευχηθεί στους δύο ετερόθρησκους για τις 

εορτές των 

θρησκειών τους;


Και για να έχουμε καλό ερώτημα: Ποιος είναι ο Σεβ. Προύσης και ποιος ο Μουφτής της φωτογραφίας;


Η σύγχυση επιτείνεται περισσότερο επειδή η φωτογραφία που δείχνει την επίσκεψη του Σεβ. Προύσης στο τζαμί, δεν βοηθά να αντιληφθείς ποιος από τους δύο εικονιζόμενους στην φωτογραφία είναι ο Σεβασμιώτατος. 


Αυτό που μετρά -φυσικά- είναι ότι σε κάθε τους ενέργεια οι Οικουμενιστές του Φαναρίου προωθούν τον Οικουμενισμό και μάλιστα -τα τελευταία χρόνια- τον Διαθρησκειακό Οικουμενισμό.

No comments:

Post a Comment