Thursday, April 8, 2021

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ π. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΑΛΑΣΩΦ


 ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ π. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΑΛΑΣΩΦ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, παραθέσαμε σχόλιο-ρεπορτάζ του ιστολογίου “Εξάψαλμος” για τις δηλώσεις του π. Νικόλαου Μπαλασώφ σε βάρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Οι δηλώσεις του π. Νικόλαου Μπαλασώφ, προβεβλημένου στέλεχους του ΤΕΕΣ του Πατριαρχείου Ρωσσίας, καθώς και οι πρόσφατες δηλώσεις του Σεβ. Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, για το ενδεχόμενο νέας Σύναξης των Ορθοδόξων Προκαθημένων, υπό τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, πιστοποιούν το ίδιο πράγμα.


Το Πατριαρχείο Ρωσσίας δεν ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο εκτός από το να υφαρπάσει την πρωτοκαθεδρία των Ορθοδόξων Εκκλησιών 

από το Οικουμενικό 

Πατριαρχείο.

Η Εκκλησία της Ρωσσίας υπηρετεί ευόρκως τον Οικουμενισμό, ο Πατριάρχης Ρωσσίας Κύριλλος υπέγραψε με τον Πάπα Φραγκίσκο κοινή Δήλωση που δεν λέγει κάτι διαφορετικό από αυτά που λέγει το διαβόητο Κείμενο 6 της Συνόδου της Κρήτης.


Με κάθε μέσο, όμως, εργάζεται μέρα και νύχτα για να αρπάξει την πρωτοκαθεδρία των Ορθοδόξων Εκκλησιών και να επιβάλει κυριαρχικό πρωτείο του Μόσχας στην Ορθοδοξία.

Το τραγικό είναι ότι υπάρχουν Ορθόδοξοι Έλληνες κληρικοί και θεολόγοι, με πιο προβεβλημένο τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, οι οποίοι, όχι απλά συνευδοκούν με τις επιδιώξεις της Μόσχας, αλλά και γίνονται πρόθυμοι διάκονοι των άνομων στόχων της είτε από Ρωσσολαγνεία, είτε από αφέλεια, είτε επειδή κυριαρχούνται από εμμονές και ιδεοληψίες, είτε επειδή χρηματίζονται.


Ντροπή!

No comments:

Post a Comment