Thursday, January 23, 2020

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟN ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟN ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του κ. Παναγιώτη Τσαγκάρη, 
Γενικού Γραμματέα της ΠΕΘ
=====

Άραγε ο Αρχιεπίσκοπος και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, που σε πρόσαφατη συνεδρίασή τους είχαν αποφάσισαν ότι αναμένουν από το Υπουργείο την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών, γνωρίζουν και επικροτούν τις κινήσεις των Κεραμέως - Καλαντζή; 

Ο λαός οφείλει να γνωρίζει τη στάση της διοικούσας Εκκλησίας. 

Μπορεί ακόμη, πολιτικοί και εκκλησιαστικοί παράγοντες να δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες του κ. Καλαντζή στη θέση την οποία μακροχρόνια κατέχει με τη γνωστή σε όλους πλέον στήριξη που έχει αλλά ο λαός του Θεού που παρατηρεί τις ενέργειές του, θεωρεί ότι αυτές είναι καταστροφικές για το μάθημα των Θρησκευτικών, διότι συμπαρασύρουν σε μια αδιέξοδη και πολλαπλά επιζήμια πολιτική γι΄αυτό το πολυσυζητημένο και πολυβασανισμένο μάθημα και την Υπουργό Παιδείας, την κ. Κεραμέως.

Είναι θλιβερό το θέαμα και το άκουσμα Επίσκοποι να παροτρύνουν, σχεδόν να ικετεύουν Υπουργούς να καταστρατηγήσουν το νόμο και τις αποφάσεις των δικαστηρίων της χώρας διότι αυτά δεν συνάδουν με το ατομικό «κοσμοπολίτικο», «προοδευτικό» και «εκσυγχρονιστικό» κοσμοείδωλό τους. Μια ατομική κοσμοαντίληψη η οποία μάλιστα, εμπεριέχει άρνηση του Ιερού Ευαγγελίου, έρχεται σε δεύτερη μοίρα μπροστά θέλημα του Θεού και στη διακονία του ποιμνίου!

Με αυτά και με εκείνα, φθάσαμε στο σημείο δικαστές να ορθοτομούν τον λόγο της αλήθειας, Επίσκοποι να μεταμορφώνονται και να συμπεριφέρονται ως πολιτικάντηδες πολιτικοί και οι εκπρόσωποι της πολιτείας να διεκδικούν επάξια το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου!

Δόξα τω Θεώ όμως, υπάρχουν ακόμη, Επίσκοποι στην Εκκλησία οι οποίοι και τολμούν μέσα στον παράλογο κόσμο μας, να μαρτυρούν τα λογικά, τα αληθή και τα αυτονόητα ότι δηλαδή, «Επιτέλους η Εκκλησία οφείλει και δικαιούται το πολύτιμο αυτό εργαλείο, την ιστορική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Χώρας μας, να το κεφαλαιοποιήση. Δηλαδή να απαιτήσει από την Πολιτεία το μάθημα των Θρησκευτικών για τα Ελληνόπουλα να είναι Ορθόδοξο, τα μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμενα η μη ανεκδιήγητα “φυλλάδια” να αποσυρθούν πάραυτα» (Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος)!

No comments:

Post a Comment