Thursday, January 30, 2020


ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΧΙΣΜΑ, ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΑΜΜΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο του Διευθυντήριου των Σχισματικών της Θεσσαλονίκης katanixi.gr”:

“Είχαμε σημειώσει πριν λίγο καιρό ότι τρέμουν, οδυρόμενες οι συνειδήσεις από τα βάθη της πώρωσης όσων αποδέχθηκαν το κακοκέφαλο της Ουκρανίας και με φρίκη αρνούνται να αναμετρηθούν με τις σχισματικές τους πράξεις, που τους κολάζουν εδώ, αλλά και εκεί…

Πού να βρει τη δύναμη να βρεθεί μπροστά στις ανείπωτες ευθύνες του ο κ. Ιερώνυμος; Δεν είναι πρώτη φορά που μας απογοητεύει. Τώρα όμως, με το αυτοκέφαλο της Ουκρανίας, ξεπέρασε τον εαυτό του. Η ξιπασμένη του απόφαση φανερώνει το ποιόν της εκκλησιαστικής του συνείδησης.”

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι ένοχος για πολλά. 

Το ιστολόγιό μου έχει 1771 αναρτήσεις που αφορούν τον Μακαριώτατο και οι 99% από αυτές είναι άκρως επικριτικές για το πρόσωπο και την πολιτεία του κ. Ιερώνυμου.

Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ορθότατα έπραξε -όπως και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου- να αρνηθεί να παραστεί στο Συνέδριο της ανομίας του Αμμάν. 

Το Συνέδριο συγκάλεσε αντικανονικά και αναρμοδίως -κατόπιν οδηγίας της πολιτικής και εκκλησιαστικής ηγεσίας της Ρωσσίας-, ο καθαιρετέος βαμμένος Οικουμενιστής Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος.

Πόσους Οικουμενικούς Πατριάρχες, επιτέλους, έχει η Ορθοδοξία; 

Ποιος Κανόνας δίνει το δικαίωμα στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ή σε οιονδήποτε άλλο Προκαθήμενο, να συγκαλεί Πανορθόδοξες Συνόδους;

Μόνον ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει δικαίωμα να συγκαλεί Οικουμενικές και Πανορθόδοξες Συνόδους βάσει του Κανονικού Δικαίου, αλλά και της μακραίωνης πρακτικής της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το ιστολόγιο του Διευθυντηρίου της Θεσσαλονίκης, που προωθεί Πανορθόδοξο Σχίσμα, αναφέρεται, επίσης, στην ανάγκη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να ελέγξει το ποιόν της εκκλησιαστικής του συνείδησης.

Καλή η πρόταση του ιστολογίου για τον εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντα Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. 

Εξίσου, όμως, καλή ιδέα -αν όχι καλύτερη-, είναι οι περί τον π. Θεόδωρο Ζήση, που προάγουν Πανορθόδοξο Σχίσμα, να ελέγξουν το ποιον της δικής του εκκλησιαστικής συνείδησης, διότι η αμαρτία του Πανορθοδόξου Σχίσματος που μεθοδεύουν δεν ξεπλένεται -όπως μας διαβεβαιώνει ο Ιερός Χρυσόστομος- ούτε με το αίμα του μαρτυρίου.

No comments:

Post a Comment