Tuesday, January 28, 2020

ΝΕΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


ΝΕΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Μόλις χθες παρακαλέσαμε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, να μην προσκαλεί ως ομιλητές στην Μητρόπολή του Νεορθόδοξους, Νεονικολαίτες, Μακρακιστές και άλλους κακόδοξους.

Δυστυχώς και σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε στο ίδιο θέμα και να επαναλάβουμε την ίδια θερμή παράκληση στον Σεβασμιώτατο.

Ο λόγος; 

Πληροφορηθήκαμε, με βαθύτατη απογοήτευση, ότι η Μητρόπολη Πειραιώς και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς συνδιοργάνωσαν κοινή εκδήλωση στον Πειραιά, για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, με κεντρικό ομιλητή τον αρχηγέτη της Νεορθοδοξίας και του Νεονικολαιτισμού κ. Χρήστο Γιανναρά.

Οι συνειδητοί πιστοί σκανδαλίζονται, Σεβασμιώτατε, με την στάση σας, επειδή συγκεκριμένες ενορίες (δύο τουλάχιστον) της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς προσκαλούν κατ’ εξακολούθηση σχεδόν όλους τους Νεονικολαίτες, νεωτεριστές και Νεορθόδοξους κληρικούς και λαϊκούς θεολόγους για να μιλήσουν με διάφορες ευκαιρίες.

Αλλοίμονον, αν εσείς που αποτελείτε, -με ευάριθμους άλλους παραδοσιακούς Ιεράρχες- την εμπροσθοφυλακή της Ορθοδοξίας και των αγώνων Της εναντίον του Οικουμενισμού, περιθάλπετε κακόδοξα πρόσωπα που σπέρνουν ζιζάνια αιρέσεων στις ψυχές του ποιμνίου σας.

Σας παρακαλούμε θερμά και υικά να εκδιώξετε κλωτσηδόν από την Μητρόπολή σας τον σεβαστό και προσφιλή π. Βασίλειο Βολουδάκη -τον Μακρακιστή-, αλλά και όσους Νεορθόδοξους, νεωτεριστές και Νεονικολαίτες βρήκαν φιλόξενη στέγη στην Μητρόπολή σας.

Κατά γενική ομολογία η Μητρόπολή σας διαθέτει το πιο σπουδαίο αντιαιρετικό Γραφείο, όχι μόνον της Ελλάδας, αλλά της Ορθοδοξίας εν γενεί.

Οι καταρτισμένοι υπεύθυνοί του εντοπίζουν κάθε κακοδοξία και την αναλύουν με εμβρίθεια.

Διερωτόμαστε: 

Πώς δεν επεσήμαναν πόσο φοβερές κακοδοξίες είναι η Νεορθοδοξία, ο Νεονικολαιτισμός και ο Μακρακισμός και γιατί δεν τις αναλύουν, για να προφυλάξουν τον λαό του Θεού από την λύμη των αιρέσεων;

1 comment:

  1. Νομίζω δυστυχώς ότι το σχόλιο μου επαληθεύεται.......

    ReplyDelete