Thursday, January 30, 2020

Η ΑΦΙΣΑ ΠΟΝΕΣΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΑΓΕΝΝΗΤΑ ΜΩΡΑ!!!


Η ΑΦΙΣΑ ΠΟΝΕΣΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΑΓΕΝΝΗΤΑ ΜΩΡΑ!!!

Της Σταυρούλας
=====

Με αφορμή την αποκαθήλωση των αφισών που παρουσίαζαν τα στάδια εξέλιξης του εμβρύου και ...προκάλεσαν τόσο πολύ το κοινό αίσθημα(!!!) θα ήθελα να εκφράσω τις σκέψεις μου.

1.) Το θέμα πήρε μεγάλη έκταση ακριβώς λόγω της αποκαθήλωσης. Επομένως για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ο κανόνας του marketing: Ό,τι θες να διαφημίσεις, πολέμησέ το! Θα το γιγαντώσεις!

2.) Επί του θέματος: Η αφίσα πολύ διακριτικά παρουσίασε το αγέννητο παιδί ως οντότητα ανθρώπινη εν εξελίξει. Δεν καταδίκασε καμιά γυναίκα. Αλλά προκάλεσε τόσες αντιδράσεις! Γιατί; Δεν είναι ανθρώπινη ύπαρξη το έμβρυο; Τι είναι, ένα μόρφωμα κυττάρων; Ένας όγκος που απλά μπορεί να αφαιρεθεί; Πώς θα δημιουργηθεί ένας άνθρωπος; Ξαφνικά θα δούμε μπροστά μας ένα νεογέννητο μωρό ή έναν ώριμο ενήλικο; Η ζωή ξεκινάει από την ένωση των δύο γεννητικών κυττάρων και εξελίσσεται ως την τελευταία πνοή του ανθρώπου -μάλλον ούτε εκεί σταματάει, απλώνεται στην αιωνιότητα, γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι μια αιώνια ύπαρξη με αρχή, αλλά δίχως τέλος.

Αλλά ας μείνουμε στο σώμα μας. Πού θα τοποθετήσουμε την αρχή αν όχι στην ακρότατη σύλληψη; Ποιος μπορεί να πει ότι το συλληφθέν γίνεται άνθρωπος μετά τον τρίτο μήνα χωρίς να είναι αυθαίρετος; Αυτό το αρχικό σύμπλεγμα κυττάρων που εμπεριέχουν εν δυνάμει την ολοκληρωμένη ανθρώπινη υπόσταση πρέπει κάπου να προφυλαχθεί, δεν μορεί να αιωρείται στον αέρα. Χρειάζεται μια ζεστή φωλιά όπου θα προστατευθεί ώστε να τραφεί, να αναπτυχθεί, να ολοκληρώσει την ανάπτυξή του ως τη στιγμή που θα μπορέσει να επιβιώσει στο εξωτερικό περιβάλλον. 

Η σοφία του Θεού διάλεξε την μήτρα της γυναίκας την οποία ανάλογα διαμόρφωσε, εξόπλισε, σχεδίασε. Βλέπουμε και σε όλα τα θηλαστικά ζώα την ανάλογη πορεία. Έτσι είναι η φύση, έτσι είναι η δημιουργία. Η μήτρα είναι όργανο της γυναίκας, αλλά το εν αυτή κυοφορούμενο δεν είναι πια μέλος δικό της. Είναι μια ξεχωριστή ανθρώπινη ύπαρξη!!!!

3.) Αν το έμβρυο είναι άνθρωπος, η διακοπή της κύησης σε οποιαδήποτε φάση της είναι ανθρωποκτονία. Η έκτρωση είναι ανθρωποκτονία. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, είτε μας ξεβολεύει, είτε μας δημιουργεί ενοχές, είτε κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά, είτε βρίζουμε, είτε κατεβάζουμε τις αφίσες, είτε τις νομιμοποιήσαμε, οι εκτρώσεις είναι ανθρωποκτονίες και μάλιστα ειδεχθείς, γιατί το δολοφονούμενο είναι όχι απλά ανυπεράσπιστο, είναι κυριολεκτικά παραδομένο στη δική μας προστασία.

4.) Η ανθρωποκτονία διαπράττεται στο σώμα της γυναίκας κι εκείνη έχει το τελευταίο λόγο, αλλά η ευθύνη δεν είναι μόνο δική της, ούτε καν κυρίως δική της. Εδώ θα μείνω και θα φωνάξω δυνατά!!!! Έχουμε φτιάξει μια υποκριτική, μια γελοία κοινωνία. 

Πρώτον αφήσαμε τα παιδιά μας ανενημέρωτα και ελεύθερα να επιδοθούν στο σεξ από τα 13 τους. Οικογένεια, σχολείο, μέσα ενημέρωσης (αυτά κι αν έχουν τεράστια ευθύνη, έχουν αναγάγει το ελεύθερο σεξ στο κύριο ζητούμενο της ζωής μας) κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Η Εκκλησία φωνάζει, αλλά ποιος την ακούει; Είναι οπισθοδρομική, είναι χριστιανοταλιμπάν, είναι ανελεύθερη!!! Όταν έρθει η αθέλητη εγκυμοσύνη -και φυσικά θα έρθει γιατί τα μικρά παιδιά δεν έχουν την ωριμότητα, ούτε την ετοιμότητα, ούτε την επαρκή γνώση για να προφυλαχθούν- η εύκολη λύση είναι να κουκουλώσουμε, να ξεμπερδέψουμε με το ανεπιθύμητο! Πρώτοι οι γονείς της κοπέλας θα την προτρέψουν σ' αυτό. Αλλά δεν προβαίνουν μόνο οι ανήλικες στην έκτρωση. Και ώριμες γυναίκες και παντρεμένες θεωρώντας για πολλούς λόγους μια εγκυμοσύνη ανεπιθύμητη σπεύδουν να την διακόψουν ελαφρά τη καρδία.

Τι να πω και για τους άντρες "πατεράδες" που την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια ή πιέζουν την γυναίκα να κάνει την έκτρωση γιατί η εγκυμοσύνη τους ξεβολεύει και τους δημιουργεί δυσβάσταχτες υποχρεώσεις! Αυτοί κι αν έχουν τεράστια ευθύνη!!!!!

Αλλά και οι γιατροί πώς θα εξιλεωθούν; Η "μάνα" και το περιβάλλον της  τελούν υπό σύγχυση και ταραχή. Έχουν ένα άλλοθι! Οι γιατροί παρόλο που έδωσαν τον αυστηρότατο όρκο του Ιπποκράτη όχι απλά διαπράττουν τον φόνο, αλλά χρυσοπληρώνονται. Θα τους χαρακτήριζα πληρωμένους δολοφόνους. Δεν είναι;

5.) Αν μια κοπέλα κρατήσει το μωρό της και αναλάβει το σταυρό της μονογονεϊκότητας, θα έχει δίπλα της να σέρνεται την, όχι πάντα σιωπηλή, επίκριση μιας ανόητης κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που μιξοκλαίει και συνταράσσεται τάχα όταν ένα νεογέννητο εκτεθεί ή σκοτωθεί από μια παραλογισμένη λεχώνα μάνα που γέννησε μόνη της, που απελπίστηκε, που έπαθε κατάθλιψη, αλλά ανέχεται χωρίς αντίδραση τις δεκάδες χιλιάδες δολοφονίες των αγέννητων μωρών! 

Ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ με τα πιο μεγάλα γράμματα και την πιο δυνατή επιβράβευση αξίζουν όλες εκείνες οι γυναίκες που σε πείσμα των δυσκολιών κράτησαν τα μωρά τους και τα μεγάλωσαν και τα ανασταίνουν με την αγάπη τους! Όλοι μας πρέπει να είμαστε δίπλα τους όχι με λόγια, με έργα. Μια αγκαλιά ανοιχτή!

ΠΗΓΗ:

Ιστολόγιο "Της Σταυρούλας"

No comments:

Post a Comment