Saturday, January 18, 2020

ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ!!!


ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο του Διευθυντήριου προώθησης Πανορθόδοξου Σχίσματος της Θεσσαλονίκης:

“Ο Αρχιεπίσκοπος μάλλον είναι σε ταραχή μετά τα όσα τραγικά έχει πετύχει στον εκκλησιαστικό χώρο με το θέμα της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας. Δεν έχει τις υπομονές πια και απώλεσε μάλλον το στοιχείο που τον χαρακτήριζε, του σώφρονα Αρχιεπισκόπου. Εμείς θεωρούσαμε πως το στοιχείο του σωφρονισμού ήταν απλά βιτρίνα. Τώρα, μετά τις ενέργειες στο θέμα της Πίστης, φανερώνεται σιγά σιγά η ποιότητά και αυτού του στοιχείου του.”

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: «Η αργία είναι για τους τεμπέληδες»

«Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες και προφάσεις. Η αργία είναι για τους τεμπέληδες», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Ο Μακαριώτατος πρόσθεσε ότι η ημέρα των Τριών Ιεραρχών είναι μια σχολική εορτή, κατά την οποία τα παιδιά σύμφωνα με το πρόγραμμα του σχολείου τους θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, θα πάνε στην εκκλησία και θα κάνουν μάθημα. Και επανέλαβε με νόημα: «Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει.»

Όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος είναι 100% αληθή.

Δεν τιμούμε τους τρεις Ιεράρχες με αργίες, αλλά με αξιοποίηση του εκπαιδευτικού χρόνου, ώστε αφενός μεν να γίνεται εκκλησιασμός των μαθητών και αφετέρου να γίνονται εκδηλώσεις που αφορούν την μνήμη και το έργο των Τριών Ιεραρχών.

Αν κάποιοι αρχιτεμπέληδες -πιθανώτατα άθεοι- ζητούν η μέρα των Τριών Ιεραρχών να είναι αργία, επειδή αυτό τους υπαγορεύει η οκνηρία, αυτό δεν δεσμεύει τον Αρχιεπίσκοπο να λέγει την αλήθεια.

Όσο για το ιστολόγιο των προαγωγών Πανορθοδόξου Σχίσματος, τι φω και τι λαλήσω; 

Ακόμη και με την εορτή των Τριών Ιεραρχών βρήκαν την ευκαιρία να αμπελοθεολογήσουν για το Ουκρανικό και να μιλήσουν για το ντέρτι και τον καυμό τους για την μοναξιά που αισθάνονται επειδή Αποτειχίστηκαν.

Αχαρακτήριστοι πραγματικά! Αμαυρώνουν την ιστορία τους και τους αγώνες δεκαετιών και προωθούν την δημιουργία Ρωσσοκίνητου Πανορθόδοξου Σχίσματος για να λύσουν το πρόβλημα της …μοναξιάς τους.!!!

Διερωτόμαστε: Αν την μοναξιά της Αποτείχισης δεν μπορούν να την αντέξουν, πώς θα αντέξουν, άραγε, την μοναξιά της κόλασης, που σίγουρα τους περιμένει, αν δεν μετανοήσουν;

Εκτός και αν ο διάβολος τόσο πολύ σκότισε την διάνοιά τους, ώστε νομίζουν ότι μπορούν να προωθούν Πανορθόδοξο Σχίσμα χωρίς να βάζουν σε θανάσιμο κίνδυνο την σωτηρία τους.!!!

No comments:

Post a Comment