Sunday, January 19, 2020

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ


ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Σε πρόσφατο άρθρο μας επαινέσαμε, ως είχαμε χρέος έναντι του Αγίου Θεού, εκ βαθέων, τον Μακαριώτατο Αλβανίας κ. Αναστάσιο για την ορθή στάση που τηρεί ώστε το Ουκρανικό να μη γίνει αιτία παγίωσης Πανορθόδοξου Σχίσματος. 

Υπάρχει, όμως, κάτι με τον Μακαριώτατο Αλβανίας το οποίο δεν είναι δυνατόν να αποσιωπηθεί και το οποίο κάθε άλλο παρά τον τιμά.

Δυστυχώς ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας είναι συνειδητός Οικουμενιστής -και δη Διαθρησκειακός Οικουμενιστής-, εξέχων Παγκοσμιοσυμβουλίτης και προβεβλημένο στέλεχος της Συνόδου της Κρήτης, ο οποίος δεν δίστασε να πάει στο Κολυμπάρι και να ζητήσει να αφοριστούν οι παραδοσιακοί πιστοί, επειδή αντιτίθενται στους διαλόγους που διεξάγονται σήμερα με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους.

Μακαριώτατε!

Δεν μας τα λέτε καθόλου καλά! 

Δεν υπάρχει κανένας, που αρνείται τον διάλογο με τους άθεους, τους αλλόθρησκους και τους αιρετικούς, αρκεί να διεξάγονται όπως τους διεξήγαγαν οι Άγιοι Πατέρες, οι οποίοι αποσκοπούσαν σε ένα και ΜΟΝΟΝ: Στην ένταξη των εκτός Εκκλησίας στην ΜΟΝΗ Κιβωτό της σωτηρίας.

Δυστυχώς εσείς -να αναφέρω παρενθετικά ότι, όχι ασφαλώς προς τιμή σας, ανήκατε στο κύκλωμα του Αγουρίδη- στο πανεπιστήμιο μας διδάσκατε, αλλά και γραπτώς αναφέρατε στο εγχειρίδιο που μας προμηθεύσατε για το Ισλάμ, ότι οι διάλογοι των Αγίων Πατέρων δεν είναι οι ενδεδειγμένοι σήμερα, επειδή είναι εκτός τόπου και χρόνου.!!!

Αντί αυτών, προκρίνατε τους διαλόγους, που διεξάγονται από Αθηναγόρα και εντεύθεν, δηλαδή τους διαλόγους της μειοδοσίας σε θέματα πίστεως, που δεν αποσκοπούν στην ένταξη των εκτός Εκκλησίας εις την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, αλλά στην επίτευξη εγκόσμιων στόχων, όπως ειρηνική συνύπαρξη των θρησκειών, κοινωνικοί στόχοι και κυρίως η εμπέδωση του “λαϊκού Οικουμενισμού”, η απάμβλυνση των ορθόδοξων κριτηρίων κλήρου και λαού, για να επιτευχθεί ο τελικός στόχος των Οικουμενιστών: Το κοινό ποτήριο και ο εξουνιτισμός των Ορθοδόξων. 

Βαθύτατη, ως εκ τούτου, η πικρία μας και η απογοήτευσή μας για την στάση σας γι’ αυτό και εκτενώς δεώμεθα προς τον Κύριο να σας φωτίσει να ανακρούσετε πρύμναν, για να μη χάσετε τον μισθό σας για το τεράστιο -ανεξήγητο με τα ανθρώπινα μέτρα- έργο, που επιτελέσατε και επιτελείτε στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας.

No comments:

Post a Comment